Šī raksta autore ir pasaulslavena tantras skolotāja Ma Ananda Sarita, ar kuru būs iespēja tikties personiski Baltijas Tantras festivālā Rīgā šogad, 25.–27.maijā. Viņas nesamāksloto redzējumu tulkojusi Gunta Millere.

Vīrieša seksualitātes bioloģija

Vīrieša dabu nosaka prāta un ķermeņa ķīmiskās reakcijas, kas rada vēlmi ļoti bieži redzēt kailas sievietes vai valdzinošas sievietes ķermeņa daļas. Vīrietis jūtas ļoti labi, ja viņam ir iespēja redzēt kārdinošas sievietes, un nav svarīgi, vai tas notiek realitātē, skatoties bildes, vai viņa iztēlē.

Pateicoties testosteronam, vīrietim seksuāla vēlme radīsies pret sievieti, kurai ir ovulācija. Šādi tiek meklēta iespēja sasniegt mērķi – savu sēklu atstāt auglīgas sievietes klēpī. Civilizēts vīrietis gaidīs kādus noteiktus, smalkus signālus, kas norāda, ka izvēlētā sieviete ir gatava pieņemt viņa uzmanības apliecinājumus. Vīrietim ar cieņu ir jāpieņem savs dzīvnieka instinkts un jāiemācās izbaudīt seksuālus impulsus, kuri regulāri plūst caur viņa ķermeni.

Vīrietis kā apgādātājs

Vīrietim, esot attiecībās ar vienu, īpašu sievieti, pret kuru viņam ir dziļas jūtas, trīs gadu periodā medusmēneša hormons samazināsies, un tā vietā paaugstināsies ligzdošanas hormons. Šajā gadījumā drošas un stabilas mājvietas radīšana savai mīļotajai sniegs vīrietim patiesu gandarījumu.

Ja šajās attiecībās ir piedzimis bērns, vīrieša daba nodrošina, ka no pirmā brīža, kad vīrietis redz savu bērnu, viņā pamostas apgādātāja un tēva loma savai jaunajai ģimenei. Regulārs acu kontakts ar savu bērnu vīrietim rada tik dziļu iekšēju mieru, kādu viņš iepriekš nav piedzīvojis, un ļoti spēcīgu nepieciešamību aizsargāt savu bērnu, kas kļūst par viņa galveno dzinējspēku. Šā iemesla dēļ sievietes neapzināti, instinktu līmenī, cenšas palikt stāvoklī. Sievietes būtība zina, ka, līdzko vīrietis ir ieskatījies sava bērna acīs, viņa dabā ir kļūt par apgādātāju un viņas un bērna aizstāvi.

Vēlme pēc vairākām partnerēm

Vēlme pēc vairākām partnerēm varētu rasties, jo rietumu vīriešiem spermas līmenis ir pazeminājies par 50%. Rezultātā vērojama pieaugoša interese par dzīvesstilu, kurā ietilpst arī vairākas partneres. Salīdzinoši tas ir tā, ka spermatozoīdi izmisīgi cenšas atrast auglīgu vidi, lai nodrošinātu savas sugas pavairošanu. Kaut gan prāts tam var pretoties, bet vīrieša ķermenis un iekšējā būtība mēģina noteikt, cik lielas ir iespējas padarīt sievieti grūtu.

Šobrīd ļoti daudz sievietes lieto hormonālo kontracepciju, kas auglību meklējošam lingamam1, smalkākā enerģijas līmenī kļūst nepievilcīgas. Rezultātā vīrieša daba vīrietim liek meklēt auglīgu joni.

Daudzi vīrieši reliģijas vai sabiedrības uzskatu dēļ ir apspieduši savu seksualitāti pusaudžu gados. Šis fakts vīriešiem liek šo juceklīgo dzīves posmu pastāvīgi izdzīvot vēlreiz, cenšoties piedzīvot jaunībā apsolīto ekstāzi. Līdz brīdim, kamēr vīrietis piedzīvos vairākus pilna ķermeņa orgasmus un būs apmierināts, viņš turpinās atkal un atkal būt pusaudzis. Vīrietis izvairīsies no intimitātes un dziļākām attiecībām, jo jutīs, ka viņam ir atņemts tas, ko viņa ķermenis gribēja vecumā no 17 līdz 21 gadam.

Tantra un pilns ķermeņa orgasms vīrietim

Kad vīrietis praktizēs tantru, viņš būs spējīgs piedzīvot pilnu ķermeņa seksuālu ekstāzi, un tas palīdzēs viņam doties dziļāk intimitātē. Viņš burtiski augs savā vīrišķībā un būs gatavs uzņemties nākamo atbildību, kas ir – nodrošināt drošību savai partnerei.

Esmu bijusi lieciniece vairākiem gadījumiem, kā vīrietis, kurš praktizē tantru ar savu mīļoto, pakāpeniski sasniedz piepildījumu, kas pārsniedz viņa vispārdrošākos sapņus. Vīrieša seksualitāte lielākoties tiek saistīta tikai ar ģenitāliju apvidu, līdz ar to izpratne, ko var sasniegt caur seksualitāti, nav pietiekama. Iespējams, būs nepieciešami vairāki iniciācijas līmeņi un Tantras praktizēšana, līdz vīrietis sapratīs, kā viņam ir pietrūcis visus šos gadus.

Laika pavadīšana ar citiem vīriešiem

Laika pavadīšana ar citiem vīriešiem ir vēl viens aspekts, kurš ir ļoti svarīgs. Katram vīrietim ir dabīga nepieciešamība vīrišķību apgūt no spēcīga vīriešu kārtas pārstāvja. Mūsdienās ļoti daudziem vīriešiem šī pamatnepieciešamība nav apmierināta, jo tēva nav bijis blakus.

Vīrieši, kuri meklē vairākas partneres, iespējams, mēģina sev pierādīt, ka, lai gan tēvs viņam nav nodevis zināšanas par vīrišķību, viņš sasniedz šo vīrišķību, atstājot savu sēklu daudzās sievietēs.

Pusmūža krīze

Daži vīrieši ir ideāli partneri un nodrošina drošu un stabilu vidi savai ģimenei, līdz iestājas "menopauze", ko mēs pazīstam ar nosaukumu "pusmūža krīze". Vīrieša uzmanība novērsīsies no mājvietas, jo viņā būs nepieciešamība pierādīt, ka viņš vēl aizvien ir spējīgs vīrietis un var apmierināt jaunu, auglīgu sievieti.

Šis dzinulis var būt tik spēcīgs, ka tas pārņem visu vīrieša prātu un būtību, kā rezultātā vīrietis piedzīvo radikālas pārmaiņas. Vīrietim kļūstot vecākam, testosterona līmenis pamazām krītas, un viņš meklē pēdējo spēcīgo alfa tēviņa pieredzi. Daudzi vīrieši attopas brīdī, kad kļūst par tēviem un vectēviem vienlaikus, un brīnās, kā gan tas varēja notikt!

Jā, patiešām bioloģija ir ļoti spēcīga!

1 Hinduismā lingams ir simbolisks vīrišķā jeb Šivas falliskais atveidojums savukārt joni reprezentē sievišķā jeb Šakti ģenitālijas.

Vairāk informācijas par Baltijas Tantras festivālu: www.baltictantrafestival.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!