Izprast vārdu “enerģija” un tās darbību ķermenī man palīdzēja apgūtās tantras un daoisma prakses. Šīs senās mācības sākas ar ķermeņa apzināšanos, jušanu, iepazīšanu, atverot sevī juteklismu ar dažādām metodēm un meditācijām, kuras ir orientētas uz noteiktām ķermeņa daļām. Mūsdienās šīs jaunapgūtās sievišķās enerģijas pielietojums nereti tiek reducēts uz vīrieša pievilināšanu. Kļūda, kļūda, kļūda!

Senās mācības māca uzpildīt sevi

Viens no vārda "tantra" tulkojumiem sanskritā ir "ceļš", tātad – sena mācība nonākt pie sevis caur dažādām praksēm, kur katra metode, ja cilvēkam tā ir pieņemama, atver personīgo sapratni un īstenību tieši viņam. Tantra māca sajust ķermeni un enerģiju, kura tiek virzīta uz kādu no ķermeņa daļām un dvēseles aspektiem, lai cilvēks saskartos ar to pieredzi, kura paredzēta tieši viņam.

Enerģiju, kura ir pamodusies, sauc par dzīvības enerģiju, bet, tai virzoties no apakšas augšup uz iegurni (otro čakru), tā sāk pārtapt par seksuālo enerģiju. Tātad enerģija ir viena, bet tās "garša" mainās atkarībā no tā, kurā čakrā tā atrodas. Šīs senās mācības tehnikas ir domātas tam, lai atvērtu brīvu enerģijas plūsmu ķermenī un neieciklētos tikai uz seksualās enerģijas atmodināšanu. Enerģija, kas tiek izmantota kā spēcīgs instruments ceļā uz radošo, tātad – Dievišķo aspektu. Tāpēc, zinot par tantru ļoti virspusēji, var maldīgi uzskatīt, ka šī senā mācība ir orientēta tikai uz seksuālās enerģijas aktivizēšanu.

Vards "dao" arī tiek pielīdzintāts vārdam "ceļš", un, saskaņā ar senajiem tekstiem, tas ir visu doktrīnu priekštecis – mistēriju mistērija. Tāpat arī viens no cilvēka ceļiem ir tiekties uz harmoniju un izprast šo mistēriju caur sevi.

Daoisma filosofijas pamatā ir polaritātes princips – dzīve un nāve, gaisma un tumsa, labais un ļaunais, vīrišķais un sievišķais, kuri pastāv līdzās. Vienas puses iznīcināšana nozīmē arī otras izzušanu. Šī senā prakse māca atmodināt ķermenī enerģiju Ci, caur kuru notiek savienošanās ar Kosmosu. Tātad arī daoismā ir viena enerģija, bet mostoties tā pieņem atiecīgas "nokrāsas" cilvēka ķermenī. Daoistiem harmonijas sasniegšanai seksuālās atiecības nozīmē atslēgu no durvīm uz garu un auglīgu dzīvi, aktivizējot un harmonizējot enerģiju Ci. Augsti attīstītam cilvēkam nav obligāti jābūt askētam, viņš gūst prieku no visām apkārtējās fiziskās pasaules pieredzēm un baudām, tādējādi tiek likts uzsvars uz mācīšanos no savas pieredzes un apkārtējās pasaules vērošanas.

Abas senās mācības māca aktivizēt un saglabāt enerģiju – ar to uzpildīt sevi. Iekurinot enerģiju, iemācīties to virzīt līdz augšējām čakrām un dalīties ar to saskaņā ar savām iekšējām vēlmēm.

Nav "nevainīgu" sieviešu viltību!

Mūsu laikmetā, īpaši sieviešu praksēs, akcents pārsvarā tiek likts uz seksuālās enerģijas aktivizēšanu ķermenī, lai sasniegtu kādu noteiktu mērķi. Biežāk, diemžēl, – lai piesaistītu un noturētu vīrieti! Kad sievietei ir piepildīta un tai ir aktivizēta otrā čakra, viņa enerģētiskā līmenī burtiski izstaro šo enerģiju.

Vīrieši to jūt un lido kā bites uz medu – tātad kļūst viegli ietekmējami un manipulējami. Turklāt šis "saelektrizējies medus" ir īpaši garšīgs, jo tādā veidā vīrieši uzpildās no sievietēm, ja nemāk aktivizēt seksuālo enerģiju paši.

Bet, ja sieviete nezinās, kā sevi piepildīt, vai virzīs savu enerģiju ar nodomu manipulēt, agri vai vēlu viņa sevi tikai un vienīgi iztukšos, jo tiks izjaukta viņas iekšējā harmonija. Brīva un harmoniska enerģija starp vīrieti un sievieti notiek tikai ar mīlestības klātbūtni. Tādā veidā seksuālā enerģija pārī pārtop par dievišķo enerģiju, un viņi abi kļūst par Radītājiem, kuri virza šo enerģiju, kā vien vēlas. Sievietes un vīrieša labklājība sākas harmonijā un mīlestībā, kad dalās viens ar otru spēcīgā enerģijā. Nav donoru – ir abpusēja enerģijas apmaiņa, un ne vienmēr jānotiek fiziskajai tuvībai. Smalkajā plānā viss notiek, un tur nevienu apmānīt nav iespējams.

Kā izmantot vai kā virzīt šo spēcīgo enerģiju, ir katras pašas ziņā, bet jāapzinās viens – nav "nevainīgu" sieviešu viltību! Ir maģija, un tā sākas brīdī, kad notiek iejaukšanās otra cilvēka gribā. Ja šīs senās prakses tiek izmantotas ar mērķi pieburt, jārēķinās, ka par to būs jāmaksā, un cena katrai būs sava.

Lai enerģija "nesastāvētos", ir jārada!

Vēl viens no veidiem, kā var sadarboties ar savu seksuālo enerģiju, ir virzīt to uz radošumu – tātad vārda vistiešākajā nozīmē radīt. Sievietēm, lai spēcīgā enerģija neiesprūstu krustos, bet notiktu tās brīva plūsma, jo īpaši vēlams izpausties savā radošumā un ļaut enerģijai brīvi plūst, tādējādi nebloķējot šo spēku ķermenī.

Bloķēta plūsma var izraisīt sāpes krustos, stīvu iegurni, sieviešu kaites un visu no tā izrietošo. Tieši sievietes labsajūta un izskats ir pa tiešo saistīti ar brīvu enerģijas plūsmu, un, jo vairāk šis spēks tiks saglabāts sevī, jo veselāks un jauneklīgāks būs šīs sievietes izskats un veselība kopumā.

Visspēcīgāk bloķējas enerģija otrajā čakrā (dzemde, krusti, iegurnis) brīdī, kad sieviete fiziski atdodas vīrietim nemaz to negribot vai neizjūtot no tā baudu. Šādas atiecības, no enerģētiskā viedokļa, ir destruktīvas abiem – nenotiek pilns seksuālās enerģijas apmaiņas aplis starp partneriem.

Ar bloķētu otro čakru sieviete nekādi nevar piepildīt vīrieti enerģētiski, un skaistā teorija par vīrieša piepildīšanu nedarbojas. Lai būtu, ar ko dalīties enerģētiski, traukam jābūt pilnam, citādi sev pašai tiek nodarīts pāri. Kad sieviete ir enerģijas pilna, viņas ķermenis atbrīvojas, gurni viegli un brīvi kustas, nav nekādu saspringumu ķermenī – tātad seksuālā enerģija plūst un cirkulē caur ķermeni atbrīvoti. Šādai sievietei viss notiek brīvi un nepiespiesti, nevajag "ņemt" uz ārišķībām vai, liekot akcentu tikai uz kliedzošu izskatu un uzvedību. Viss sakārtojas pēc principa "enerģija piesaista enerģiju". Jo stiprāka un kvalitatīvāka enerģija, jo ātrāk un kvalitatīvāk viss notiek realitātē.

Tikai uz stipru, enerģētisku "medu" piesaistās stipras un darbīgas bites! Un šeit nevajag nekādu papildu maģiju.

Līdzīgs piesaista līdzīgo – Visuma kārtība un cēloņu/seku likums darbojas enerģētiskajā plānā caur enerģiju ķermenī.

Neviena autentiska mācība tantrā vai daoismā nemācīja sievietēm seksuālo enerģiju izmantot savtīgos nolūkos, tamdēļ šīs zinības tika mācītas slepenībā sievietēm ar augstu apziņas līmeni, lai caur savu ķermeni nonāktu pie augstākā Es. Tajā ir jēga, vai ne?

Janvāra vidū sāksies jauns kurss sakrālajā dejā – meditācijā, kur tiks dziļāk aplūkotas arī šīs tēmas. Sīkāku informāciju vari iegūt, uzmeklējot Eviju Saminsku "Facebook" vai zvanot 29864224.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!