Merkurs, kurš pārvalda mūsu runāšanas, domāšanas un saskarsmes stilu, karaliskajā Lauvas zīmē šoreiz atradīsies sev netipiski ilgi – no 29. jūnija līdz pat 6. septembrim, jo pa vidu – laikposmā no 26. jūlija līdz 19. augustam – dosies kārtējā retrogrādajā jeb atpakaļgaitas kustībā.

Pēdējās aptuveni divas nedēļas Merkurs uzturējās Vēža zīmē, kur tas lika mums vairāk ierauties savās čaulās un pievērsties personiskajām vajadzībām un izjūtām. Vēža zīme padarīja mūsu domāšanu vairāk intuitīvu un introspektīvu.

Līdz ar Merkura pāriešanu Lauvas zīmē atkal aktivizēsies aktīva komunikācija, un būs lielāka vēlme ņemt reālu un aktīvu dalību sabiedriskajos procesos. Ar daudz lielāku interesi un entuziasmu dalīsimies ar citiem savās pārdomās, uzskatos, vērtējumos. Pastiprināsies vēlme iegūto informāciju izplatīt tālāk.

Merkurs ir planēta, kas saistīta ar komunikāciju, informācijas uztveri un nodošanu. Tā nosaka mūsu intereses. Merkurs ir mūsu analītiskais un kontrolējošais prāts, mūsu atjautība un zinātkāre.

Lauvas zīme ir Uguns stihijas zīme, kas spēcīgi saistīta ar radošumu, ar skatuvi, ar mākslu dzīvot skaisti. Lauvas enerģija sevī nes magnētismu, vitalitāti, kas spējīga apburt. Ne velti šī zīme tiecas uzdot toni un diriģēt noteikumus – Lauva taču ir valdnieka varas simbols. Lauva vienmēr tiecas pēc slavas un popularitātes, taču dara to it kā rotaļādamās.

Uguns stihijā Merkurs ir ideju nesējs un sevis apliecinātājs. Kamēr Merkurs atradīsies pompozajā Lauvas zīmē, cilvēkam būs iespēja atrasties uzmanības centrā, ja vien viņa rīcībā būs aizraujoša informācija.

Pasniedzot jebkādas ziņas, pastiprināsies tendence to darīt ļoti teatrāli. Intonācija, pauzes starp frāzēm un dažādi citi runas efekti spilgti iezīmēsies cilvēku stāstījuma manierē. Tāpat arī klausītāju reakcija attiecīgi kļūs vētraināka un sakāpinātāka. No necilas ziņas būs viegli iztaisīt sensāciju.

Šajā laikā cilvēki vairāk gribēs paspīdēt ar savu humoru un asprātībām. Vieglāk padosies tostu teikšana. Tāpat arī būs vēlme izcelt savas radošās spējas un erudīciju. Cilvēkiem būs svarīgi tapt uzklausītiem un novērtētiem par to, ko viņi saka un kā to pasaka. Daudziem gribēsies vairāk zīmēties un izrādīties, tāpēc sagaidāms lielāks gan bilžu, gan rakstu publikāciju skaits sabiedriskajos tīklos.

Labs laiks rakstniekiem, humoristiem – pieaugs spējas radoši izpausties, spēlēties ar vārdiem, tēliem, simboliem. Labs periods reklāmas un mārketinga cilvēkiem – gan jaunu reklāmu izstrādē, gan prezentējot savas preces vai pakalpojumus. Jaunu klientu piesaistē svarīgi izmantot rotaļīgu pieeju. Un vispār – jaunas atklāsmes gaida tos, kas ir radošajos sevis meklējumos.

Bet, pirms priecāties, šķiet, svarīgi atzīmēt, ka mentāli aktīvākās, rosībai piemērotākās dienas, kad lietas veikli risināsies un viss ies vairāk vai mazāk gludi un ātri, ir, kamēr Merkurs savā kustībā debess jumā ir ātrs!

Periodā no 26. jūlija līdz 19. augustam Merkurs būs retrogrāds. Bet, pirms Merkurs mainīs savu kustības virzienu uz pretējo, tas debesjumā vizuāli sāks bremzēties un kļūs aizvien lēnāks, līdz apstāsies pavisam. Tad sāksies retrogrādais periods, kurš kā zināms, jau atkal "mocīs" ar savām slavenajām "dižčika nedienām" (par šo Merkura retrogrādo periodu rakstīsim, kad tas būs tuvāk pienācis).

Tāpēc jo īpaši svarīgi ir izmantot dienas, kurās Merkurs savā kustībā vēl ir direkts un ātrs, – respektīvi, periodu līdz 10. jūlijam, ieskaitot. Iesaku šīs dienas efektīvi izmantot!

Jo īpaši aktīvas mentālajai, garīgajai un lietišķajai darbībai būs sekojošas dienas (sintezēju informāciju, izmantojot Hamburgas skolas tehnikas + Mēness kalendāru):

29. jūnijs – mentālai darbībai ļoti aktīva, bet nemierīga diena. Diena, kad aktīvi demonstrēt citiem savas domas un izskatus. Jāraugās tikai, lai domās un runās neiezogas sevis žēlošana, lai sarunās nedominē negatīvisms. Šajā dienā viegli saprast savas kļūdas, atrast defektus, ar domu tos novērst.

30. jūnijs – var rasties pēkšņas, negaidītas apjausmas un apgaismības. Spilgti darbosies intuīcija, aktivizēsies psihiskā enerģija. Domā, izmantojot intuīciju, fantāziju!

1. jūlijs – vari kalt svarīgus plānus. Var rasties nozīmīgas, lielas idejas. Būs tendence runāt pārliecinošāk, skaļāk, svinīgāk. Augstas garīgās darbaspējas.

3. jūlijs – laba diena ideju apmaiņai, sadarbībai. Var kalt kopīgas idejas ar kādu citu. Laba diena, lai tiktos ar draugiem un domubiedriem.

5. jūlijs – diena ar pretrunīgām enerģijām, nebūs viennozīmīgi pozitīva. No vienas puses, dinamika, aktivitāte, izteikta vēlme izpausties, mijiedarboties, aktīvi darboties. Diena, kad prāts ir diezgan skaidrs un racionāls. Taču nelaime var būt pārāk lielā steigā. Šeit lietas, pirms prezentēt, vajadzētu dziļāk apdomāt un paanalizēt. Jo, no otras puses, iespējamas runas barjeras, kaut kādi šķēršļi. Tāpēc runu labāk pierakstīt. Dokumentiem uztaisīt papildu kopijas. Aktīvi rīkojies tikai tad, ja fundamentāli izprotu lietu būtību, ar kuru tava aktivitāte ir saistīta.

7. jūlijs – aktivizēsies radošā domāšana. Domāšana būs ļoti mērķtiecīga, uz konkrētu mērķi orientēta. Tā var būt mērķtiecīga tiekšanās pēc kādas informācijas iegūšanas. Šajā dienā spēcīgi darbojas domu spēks. Esi uzmanīgs savās vēlmēs!

8. jūlijs – dominēs abstraktā domāšana, filozofiska lietu uztvere. Šī diena var būt pagrieziena punkts tavā vērtību sistēmā.

9. jūlijs – diena, kad baudīt mākslu un kultūru. Var apspriest laulību plānus. Diena, kad viegli sintezēt informāciju, nodarboties ar labdarību.

10. jūlijs – aktivizēsies interese par to, kas notiek sabiedrībā un tuvākajā apkārtnē, politiskas intereses un sarunas par šīm tēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!