Foto: Publicitātes attēli

Vasaras puķes, augļu koki, ogulāji, dekoratīvie koki un krūmi, kā arī amatniecības un dārza preces, un citi labumi dārza mīļotājiem. Šis noteikti ir viens no dārzkopju gaidītākajiem pavasara notikumiem – Stādu parāde, kas šogad notiks jau 15. reizi.

Jau vēstīts, ka pasākums notiks Siguldas Svētku laukumā 4. un 5. maijā no pulksten 9 līdz 18, pulcējot visdažādāko stādu audzētājus no Latvijas, popularizējot un izceļot tieši Latvijas stādu audzēšanas nozari. Regulārie pasākuma apmeklētāji jau zina, ka šī ir tā īstā vieta, kur meklēt stādus, kas piemēroti audzēšanai mūsu klimatiskajos apstākļos, turklāt visi tirgotāji arī konsultē par interesējošajām tēmām dārzkopībā.

"Ne bez lepnuma sakām – tas ir nozares apmeklētākais pasākums, divu dienu laikā pulcējot ap 70 000 cilvēku," vēsta Stādu parādes rīkotāji.

Apmeklētāji aicināti pievērst uzmanību satiksmes organizācijas izmaiņām un Stādu parādes rīkotāji lūdz ar sapratni uztvert iespējamos sastrēgumus pasākuma laikā. "Tāpat lūdzam izmantot “stādu garderobes” priekšrocību, kur novietojot iegādātos stādus, saņemsiet caurlaidi piebraukšanai pie Svētku laukuma, ja automašīna novietota citur Siguldas pilsētā," teic projekta vadītāja Sabīna Alta.

Kā allaž, Stādu parādē būs pārstāvēti audzētāji no visiem Latvijas reģioniem, piedāvājot plašāko stādu klāstu – vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Līdzās Latvijā audzētiem stādiem apmeklētāji varēs aplūkot un iegādāties gan amatniecības, gan dārza preces un tehniku, kā arī nogaršot Latvijā ražotus gardumus jebkurai gaumei.

Šogad pasākuma tēma un apmeklētāju iedvesmas avots ir divas jubilejas – piecpadsmitā Stādu parāde un Latvijas simtgade. Tāpēc īpašu noskaņu radīs divas izstādes – “100 Latvijas populārākie augi”, ietverot visas stādu grupas, un projekts-izstāde “100 dārznieki 100 gados”, kas tapis sadarbībā ar Bulduru Dārzkopības vidusskolas audzēkņiem un mācībspēku.

Pasākumā notiks tradicionālā augu izsole, iegūtos līdzekļus veltot labdarībai, tāpat darbosies dažādas meistardarbnīcas un risināsies jauno dārznieku paraugdemonstrējumi, arī apmeklētājiem tiks rīkoti konkursi, kur būs iespēja laimēt vērtīgas un garšīgas balvas, vēsta Alta.

  • Šajā rakstā vari ielūkoties pagājušā gada Stādu parādē, iegūstot priekšstatu par vērienīgo pasākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!