Foto: Shutterstock
Vasaras pēdējais mēnesis ir dāliju plaukšanas laiks un šobrīd Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī dālijas zied īpaši krāšņi. 23.augustā NBD apmeklētāji varēs ne tikai priecāties par vairākiem simtiem ziedošo atvasaras karalieņu, bet arī svinēt dāliju dienu, izbaudot tradicionālā gadatirgus priekus, ekskursiju pa ogulājiem, līnijdeju koncertu, kā arī piedaloties ziedu zīmēšanas darbnīcā.

Par dārzu papildinājumu vasaras nogalē domājuši vairāk nekā 50 tirgotāju, kas no pulksten 8 līdz 16 piedāvās iegādāties dekoratīvo koku un krūmu, ziemciešu, vasaras puķu, augļu koku un citus stādus.

No pulksten 10 līdz 14 studijas Radmila Art mākslinieces Radmilas Fiļimonovas vadībā arī uz papīra atveidot sev tīkamāko ziedu un paņemt to līdzi par piemiņu.

Pulksten 11 Pārtikas, aromātisko un ārstniecības augu nodaļas vadītājs bioloģijas doktors Alfrēds Ripa vadīs ekskursiju ogulāju kolekcijās. Interesenti varēs ne tikai apskatīt, bet arī nogaršot, novērtēt un izvēlēties savam dārzam atbilstošas lielogu zilenes.

Prēriju versmi Latvijas vasarā pulksten 12 ienesīs sadarbībā ar kultūras namu Enerģētiķis organizētais līnijdeju koncerts Ielaid vasaru sevī, kurā piedalīsies kolektīvi no Rīgas, Viesītes, Biržiem un Salaspils, bet informatīvā stendā par sevi svētkos stāstīs un ziedot aicinās dzīvnieku pansija Ulubele, no kuras dārzs dāliju dienā adoptēs jaunu sargu   ̶  trīsgadīgu suņu puiku Konrādu.

"Kā allaž, svētku viesi varēs stiprināties ar kafijas malku, uzkost pīrādziņus un smalkmaizītes, iegādāties sieru, gaļu, vīnu un citus Latvijas lauku labumus," uz gadatirgu aicina NBD pārstāve Ilze Ķigure.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!