Foto: Publicitātes foto
Šogad rīkotajā konkursā ''Jēkabpils novada sakoptības skati 2015'' bez lauku un ciemata ēkām tika vērtēts arī pagasta kopskats - ciemati, ceļmalu sakoptība, iestāžu, daudzdzīvokļu ēku apkārtnes, kapsētu sakoptība, uzņēmējdarbības attīstība, sabiedrisko organizāciju veikums un citi vērā ņemami aspekti, portālam ''Tavs Dārzs'' pastāstīja Jēkabpils novada lauku attīstības konsultante Ina Sēle.

Konkursā vērtētos skates objektus izvēlējās pagasta pārvaldnieka izveidota komisija, tā izvirzīja pretendentus skatei un izveidoja maršrutu atbilstoši skates nolikuma kritērijiem. Izrādās, ka tie ir tikai reti ir gadījumi, kad savas sētas pieteiktu to īpašnieki, lielākoties tie ir kaimiņi, draugi un radi, kas vēlējušies darīt zināmus šos Latvijas skaistos īpašumus.

Interesanti, ka šajā konkursā vērtēti īpašumi, lai noskaidrotu arī sēliskāko sētu, jo biedrība ''Sēļu pūrs'' piešķīra savu simpātiju balvu, vērtējot senas un sakoptas viensētas. Aplūkojot sakoptākos īpašumus, var secināt, ka šajā novadā patiesi netrūkst prasmīgu roku, kas sakoptu un saglabātu šīs vēsturiskās tradīcijas ar sēlisko noskaņu. Starp vērtētajiem īpašumiem netrūkst arī radošu dārza rotu, kas izveidotas iekarinātos puķu podos, kastēs un citos neparastos risinājumos. Jēkabpils novada īpašumu saimnieki var lepoties ne tikai ar perfekti nopļautu zālāju, bet arī skaisti apcirptiem krūmiem, sakoptām dīļa malām, mājas izkārtnēm, krāšņām puķu dobēm un apstādījumiem pie mājas, turklāt uz to fona neizpaliek arī skaistās māju fasādes, kas lielākoties saglabātas latviskās noskaņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!