Foto: Publicitātes foto
Nacionālajā botāniskajā dārzā uzziedējusi viršu kolekcija, kas vilina doties un aplūkot arī klātienē neskaitāmās pasteļtoņu variācijas.

Viršu ģintī ir tikai viena suga – parastais virsis (Calluna vulgaris), kas plaši izplatīts Latvijas mežos. Selekcijas rezultātā ir izveidoti vairāki simti dažādu viršu šķirņu, no kurām Nacionālajā botāniskajā dārzā var aplūkot 90. Reizē ar viršiem ir iespējams apskatīt to noslēpumainās līdzinieces ērikas, par kurām vari plašāk izlasīt šajā rakstā.

Ēriku ģintī savukārt ir vairāk kā 800 sugu (vairums no tām aug Dienvidāfrikā, bieži vien krūmu un pat nelielu koku veidā, un joprojām maz izpētītas), viena suga – grīņu sārtene (Erica tetralix) ir starp Latvijas aizsargājamām sugām. Nacionālajā botāniskajā dārzā ir aplūkojamas četras ēriku sugas un aptuveni 50 šķirnes, informē Nacionālā botāniskā dārza pārstāve Lāsma Semerova.

Ja vēlies apskatīt šo daili klātienē, vaicā Nacionālā botāniskā dārza darbiniekiem, kā atrast viršu taku. Savukārt, ja vēlies izzināt, kā audzēt viršus, lasi šeit, bet vērtīgus ieteikumus, kā iestādīt veikalā nopirkto podiņu, uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!