Foto: Shutterstock

Tici vai ne, bet manonamai.lt apgalvo, ka šie pārtikas produkti noderēs ne tikai virtuvē, bet arī būs lieliski palīgi dažnedažādos tīrīšanas darbos.

Citroni

Citrona sula palīdzēs atbrīvot no taukainiem nosēdumiem virtuves flīzes un plīts virsmu, kā arī noderēs misiņa pulēšanai un traipu izņemšanai no auduma.

Rīsi

Ja vēlies katlu, pannu vai kādu citu trauku ātri atbrīvot no piedeguma vai piekaltušiem netīrumiem, ieber tajā sauju nevārītu rīsu, pievieno nedaudz silta ūdens un dažus pilienus trauku mazgāšanas šķidruma. Izberz un izskalo. Šī kombinācija palīdzēs tev iztīrīt pat grūti aizsniedzamās vietās.

Kečups

Kečups ir lielisks līdzeklis vara priekšmetu tīrīšanai. Izrādās, ka speciālisti to iesaka izmantot arī auto virsbūves pulēšanai.

Vārāmā sāls

Sāls tekstūra palīdzēs atbrīvot no netīrumiem un traipiem koka virtuves dēlīšus un tās abrazīvās īpašības iznīdēs čuguna pannas piedegumu un pie tās piekaltušās ēdiena paliekas.

Valrieksti

Ja vēlies aizpildīt skrambas un noberzumus, kurus lika zobs "iegrauzis" koka mēbelēs un virsmās, speciālisti iesaka bojātās vietas paberzēt ar valrieksta kodolu.

Augļu dzēriena pulveris

Tavs mīļākais dzēriens, kura sastāva ir citronskābe un soda, palīdzēs attīrīt trauku mazgājamās mašīnas iekšējās sieniņas no rūsas un citiem traipiem.

Cepamā soda

Šis produkts ir pelnījis ieņemt centrālo vietu tavu tīrīšanas līdzekļu skapītī. Sajaucot sodu ar siltu ūdeni, tu iegūsi efektīvu universālu tīrīšanas līdzekli, kurš noderēs pat rotaslietu spodrināšanai.

Etiķis

Gluži kā sodu, arī etiķi var lieliski izmantot mājas tīrīšanas darbiem. Lieto to kā mīkstinātāju mazgājot veļu un iztīri traipus no paklāja. Etiķis noderēs arī logu un spoguļu spodrināšanai.

Degvīns

Pēc ballītes palikušo degvīna pudeli izmanto, lai atbrīvotu apģērbu no nepatīkamas smakas. Degvīns atjaunos arī hromētu virsmu spozmi un piešķirs spīdumu porcelāna izstrādājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!