Foto: Shutterstock
Ja esi pilnīgs iesācējs telpaugu audzēšanā, bet tīko pēc kāda zaļa auga savā miteklī, tad viennozīmīgi nevajag pārvērtēt savas spējas, bet sākt tikai ar pāris augiem.

"Tavs Dārzs" piedāvā "New York Times" ieteiktos trīs augus, kuri būs ideāli tieši iesācējiem. Ja tev šķiet, ka ar trīs augiem būs par maz, tad šeit vari izlasīt vēl par citiem augiem, kurus kopt būs katram pa spēkam.

Līdakaste

Foto: Shutterstock

"Līdakaste ir iemantojusi savu reputāciju savas neiznīcināmības dēļ," medijam skaidro "Greenery NYC" pārstāve Rebeka Bulēne. Viņa skaidro, ka šis augs ir īpaši tolerants attiecībā pret citiem telpaugiem, proti, tas pacietīs arī pat visai sliktu apgaismojumu. Kā uzsver Bulēne, šī auga kopšanā vajadzētu vien izvairīties no tā pārlaistīšanas.

Šeit varēsi izlasīt ''Tavs Dārzs'' padomus par līdakastes audzēšanu, kopšanu, pavairošanas opcijām un citas atbildes uz jautājumiem par svarīgākajām prasībām ikdienā.

Zāmija

Foto: Shutterstock

Kā skaidro "Greenery NYC", zāmija (Zamioculcas zamiifolia) ir augs, kurš pacietīs ne tikai tiešos saules starus, bet arī sliktu apgaismojumu. Tā kā šis augs ir nācis no Austrumāfrikas, tas pacietīs arī sausuma periodus.

Šeit vari izlasīt plašāk par skaistajām zāmijām un to audzēšanu.

Paradīzes putns jeb strelīcija

Foto: Shutterstock

"Paradīzes putns jeb strelīcija (Strelitzia reginae) ir lieliski domāts tiem cilvēkiem, kuriem ir tieksme augus pārlaistīt," piebilst Bulēne, "augs īpaši labi novērtēs siltu un mitru vidi, kā arī spilgtu un netiešu gaismu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!