Foto: Shutterstock
Līdz ar dienām, kad saulīte pie mums uzkavējas arvien ilgāk, arī augi pamazām sāk atmosties pēc miera perioda un gatavi jaunam, sparīgam augšanas ciklam. Lai tas varētu pilnvērtīgi notikt, iespējams, pienācis laiks augu pārstādīt.

Augs jau stiepjas pāri poda malām, māla pods ieplaisājis vai vienkārši laiks zaļo rotu pārvietot uz lielākām ''mājām''? Pārstādīt augus nav vis tik vienkārši kā aplaistīt. Jāzina, cik liels pods jāpiemēro, kāda augsne vajadzīga, vai uzreiz pēc pārstādīšanas vajadzīgs arī mēslojums un citas nianses. Lai neapjuktu informācijas gūzmā, pārskatījām arhīvu un atlasījām rakstus, kas attiecas tieši uz telpaugu pārstādīšanu.

Te nu tie ir. Ja esi iekārojis iegādāt kādu jaunu istabas augu, izlasi, vai tie uzreiz pēc iegādes jau jāpārstāda. Savukārt dārzkopības konsultante atklāj visus darba soļus augu pārstādīšanā. Lielu lomu pārstādīšanā spēlē tieši jaunais puķupods, un šai sakarā svarīgi ielāgot – jaunā poda diametram jābūt par 1-2 cm lielākam kā iepriekšējam. Vairāk par puķupoda piemērošanu augam lasi šajā rakstā. Vēl svarīgi ielāgot, ka ne visus augus var vienlaicīgi pārstādīt, piemēram, jebkura ziedošā auga pārstādīšanu noteikti jāatliek. Vieglāk pārstādīt jebkuru augu būs tad, ja dienu iepriekš to kārtīgi aplaistīsi, tad arī saknes un zeme labāk padosies izņemšanai no poda.

Lai sekmīga augu pārstādīšana!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!