Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Lietuvas basketbola izlase Eiropas čempionātu noslēgusi 15. vietā. Tik zemu kaimiņi nav bijuši... nekad. Proti, – ja neskaita 1993. gadu, kad komanda uz finālturnīru netika vispār, šis ir trīskārtējās čempiones zemākais punkts. Un tas – vasarā, kad kopā bija izdevies sapulcināt pilnīgi visus labākos spēkus ar diviem NBA lielmeistariem priekšgalā. Pat mums, kas šāgada "Eurobasket" batālijas vēro tikai pa televizoru, neviļus rodas jautājums – kas notika?

Kopš tā laika pulss nacionālā sporta veida saimniecībā it ka bija izlīdzinājies, palīdzot atgūties no izbīļa – Pasaules kausa kvalifikācijas apakšgrupā Lietuva ar bilanci 7-1 ir pirmajā vietā, apsteidzot gan francūžus, gan vēl četras pašreizējā Eiropas finālturnīra komandas. Ceļš uz Ķelni šķita rozēm kaisīts – gandrīz neticami mūsdienām, bet sastāva komplektācija pagāja bez jebkādām turbulencēm, un vasaras beigās bija skaidrs – čempionātā Lietuvu pārstāvēs "Dream Team". 

"Ierindā bija visi labākie. Nav vairs neviena, ko būtu varējuši paņemt – šis bija Lietuvas basketbola labākais sastāvs uz šo brīdi," MVP atzīst ilggadējais "Lietuvos Rytas" basketbola apskatnieks un redaktors Remīgijs Kaziļonis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!