Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezona mums būs īpašāka par citām, jo šogad daļa no prestižajām autosporta sacensībām būs arī Latvija. Tehnoloģiski iespaidīgās "Rally1" mašīnas trauksies pa ceļiem no Rīgas līdz Liepājai, taču... Tieši spēkrati ir galvenais iemesls, kāpēc konkurētspējīgo čempionāta dalībnieku skaits ir sarucis. Ēnu pār sacensībām met arī fakts, ka aizvadīto divu sezonu WRC čempions Kalle Rovanpera nestartēs pilnu sezonu. Kas īsti notiek ar šo autosporta disciplīnu?

Kamēr Raimonds Strokšs ar savu komandu strādāja pie tā, lai atvestu WRC posmu uz Latviju, čempionāta vadībai bija jārisina sava prestiža problēmas. Arī šogad WRC prestižākajā klasē piedalīsies tikai trīs rūpnīcu komandas – "Hyundai Motorsport", "Toyota Gazoo Racing" un "M-Sport Ford". Turklāt pēdējo nevar pilnībā uzskatīt par rūpnīcas komandu. Proti, ja "M-Sport" komanda nepieliktu pamatīgas pūles, "Ford" kā ražotājs rallijā, visticamāk, nepiedalītos. Šīs trīs komandas nākamajai sezonai pieteikušas 11 pilotus, bet tikai seši no viņiem aizvadīs pilnu sezonu...

Vēsturiski leģendāra, taču bijušo varenību pilnībā pazaudējusi autosporta klase – ko tad īsti vasaras vidū sagaidīsim un vērosim Latvijā?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!