Foto: RIA Novosti/Scanpix

80 % Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērošanas misijas darbinieku, kuri strādā Ukrainas pilsētas Mariupoles rajonā, ir Krievijas pilsoņi, intervijā telekanālam "112 Ukraina" paziņojis Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks Vasīlijs Budiks.

Padomnieks, kurš nodarbojas ar ķīlnieku apmaiņas jautājumiem, darba braucienā ar savu grupu apmeties Mariupoles viesnīcā "Reikarts", kur tajā brīdī mitinājusies arī "tā sauktā EDSO" misija.

Budiks iepazinies ar vienu no novērotāju grupas locekļiem - gruzīnu. "Viņš teica tādu frāzi, ka 80 % visu darbinieku, kas strādā EDSO misijas "M" sektorā, Mariupolē, ir krievi," televīzijā paziņoja Budiks.

Turklāt šie cilvēki ir vai nu bijušie, vai esošie Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) un Galvenās izlūkošanas pārvaldes darbinieki, norāda ministra padomnieks.

"Viņi ir galēji agresīvi noskaņoti pret mūsu karavīriem. Bez tam viņi nodod informāciju par mūsu karavīru izvietojumu, burtiski medījot mūsu artilērijas divizionus," uzsver Budiks. Ukrainas sabiedrībā pēdējā laikā aug neapmierinātība ar EDSO darbības neefektivitāti un rodas aizdomas, ka tā palīdz prokrieviskajiem kaujiniekiem, raksta portāls "ZN.ua". Sadarbībā ar separātistiem organizāciju apsūdzējis Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!