Afganistānā un Pakistānas un Indijas ziemeļu rajonos svētdien notika spēcīga zemestrīce, bet par postījumiem vai cietušiem cilvēkiem netika ziņots, paziņoja varas iestādes.
Pakistānas valdības seismoloģiskais centrs Pešavaras pilsētā paziņoja, ka zemestrīces stiprums bijis 6,2 balles pēc Rihtera skalas un tās epicentrs atradies Afganistānā Hindukuša kalnu grēdā. Pēc ASV zemestrīču centra ziņām tās epicentrs bijis 80 kilometrus no opozīcijas kontrolētās Badahšanas provinces galvaspilsētas Faizabadas.

Indijas meteorologi novērtēja zemestrīces stiprumu ar 6,7 ballēm.

Afganistānas galvaspilsētā Kabulas iedzīvotāji, kā arī daudzstāvu namu iemītnieki Pakistānas galvaspilsētā Islāmabadā un netālajā Ravalpindi panikā izskrēja no mājām. Zemestrīce bija sajūtama arī Pakistānas Pendžabas provinces galvaspilsētā Lahorā un Indijas galvaspilsētā Deli.

Tomēr pazemes grūdieni nebija jūtami Indijas rietumu štatā Gudžaratā, kur janvārī 7,7 balles stiprā zemestrīcē gāja bojā vismaz 30 tūkstoši cilvēku.

Afganistānā valdošā kustība "Taleban" un opozīcijas alianse dažas stundas pēc zemestrīces paziņoja, ka tām nav ziņu par jebkādiem postījumiem vai cietušiem cilvēkiem.

Pēdējo gadu zemestrīcēs Afganistānas ziemeļaustrumu provincēs Taharā un Badahšanā ir gājuši bojā vismaz deviņi tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!