Foto: AFP/Scanpix

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs trešdien paziņojis, ka liels skaits patvēruma meklētāju no Afganistānas nav uzņemami, un aicināja šos jaunos cilvēkus palikt savā valstī un to atjaunot.

Patvēruma meklētāju "izcelsmes valstu vidū Afganistāna ir otrajā vietā šajā mēnesī un visu gadu, tas ir nepieņemami. Mēs ar Afganistānas valdību esam vienisprātis, ka mēs to nevēlamies," sacīja de Mezjērs.

Ieceļotāju vidū arvien vairāk ir vidusšķiras pārstāvju, tostarp no Kabulas, norādīja ministrs, piebilstot, ka Berlīne un Afganistānas valdība abas uzskata - jaunajiem afgāņiem no vidusšķiras būtu jāpaliek savā valstī un tā jāatjauno.

Vācijas karavīri un policisti ir nosūtīti uz Afganistānu, lai palīdzētu padarītu to drošāku, norādīja de Mezjērs, piebilstot, ka Afganistānai sniegts arī liels finansiāls atbalsts. "Tāpēc varētu gaidīt, ka afgāņi paliks savā valstī," viņš piebilda.

"Tādēļ es šodien skaidri pasaku, ka tie, kuri ierodas no Afganistānas kā bēgļi, visi nevar cerēt palikt Vācijā," paziņoja ministrs.

Tomēr de Mezjērs atzina, ka joprojām pastāv bažas par drošību Afganistānā, kuru nevar atzīt par drošas izcelsmes valsti.

No janvāra līdz septembrim Vācijā patvērumu pieprasījuši 577 307 ārvalstnieki, tostarp 51 643 afgāņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!