Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" Sīrijas atzars, grupējums "Al Nusra" negaidīti paziņojis par atkāpšanos no frontes līnijas pret konkurējošo grupējumu "Islāma valsts" teritorijās gar Sīrijas ziemeļu robežu ar Turciju.

"Al Nusra" svētdien paziņoja, ka šādu lēmumu pieņēmis, lai izvairītos no iesaistīšanās ASV un Turcijas plānā izveidot Alepo provincē gar Turcijas robežu zonu, kas būtu brīva no "Islāma valsts".

Grupējums paziņoja, ka šis plāns nav stratēģisks lēmums un tā primārais mērķis ir Turcijas nacionālā drošība.

Grupējums paziņoja, ka atvilks savus spēkus no frontes līnijas Alepo provinces ziemeļos, bet neatklāja, kurās teritorijās tieši.

"Al Nusra" ir spēcīgākais teroristu grupējums, kas Alepo ziemeļos cīnās ar "Islāma valsti".

Turcija, kas atbalsta vairākus grupējumus Sīrijā cīņā pret "Islāma valsti", piekritusi sadarboties ar ASV, lai padzītu "Islāma valsti" no plašas teritorijas Alepo provincē.

ASV vadītā koalīcija, kurai tagad ir piekļuve Turcijas bāzēm, sniegs atbalstu no gaisa. Kādā sastāvā spēki cīnīsies pret "Islāma valsti" uz zemes, vēl nav zināms.

Lielbritānijā bāzētā aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) ziņoja, ka "Al Nusra" kaujinieki pilnībā pametuši divus ciematus, kas atrodas tuvu pie Turcijas robežas, savukārt citi ciemati, kurus viņi atstājuši, palikuši "Al Nusra" sabiedroto kontrolē.

Viens no "Al Nusra" ietekmīgākajiem sabiedrotajiem ir islāmistu grupējums "Ahrar al Sham".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!