ANO labdarības organizācija “UNICEF” ir paziņojusi, ka līdz 2010.gada beigām AIDS dēļ par bāreņiem varētu kļūt pat 18 miljoni bērnu Āfrikas dienvidu daļā, informē ārvalstu prese.
Nesen publicētā pārskatā arī teikts, ka ik minūti viens bērns inficējas ar AIDS un vēl viens mirst no ar AIDS saistītām slimībām, raksta BBC.

Organizācijas pārstāvji apgalvo, ka starptautiskajā cīņā pret HIV un AIDS izplatību netiek pievērsta pienācīga uzmanība bērniem. Tikai 5% ar HIV inficēto bērnu saņem medicīnisku palīdzību, un mazāk nekā 10% no bāreņiem, kas bez vecākiem palikuši AIDS dēļ, saņem finansiālu palīdzību.

“UNICEF” izpilddirektore Anna Venemane stāsta, ka bērni ir katras slimības “neredzamā daļa”, kas nesaņem pieaugušajiem paredzēto palīdzību.

“Ir ļoti svarīgi, lai pasaule apvienotos bērnu labā un cīnītos pret AIDS arī bērnu vidū. Problēmas apmēri ir šokējoši, tāpēc mūsu atbildes reakcijai jābūt atbilstošai,” viņa saka.

Labdarības organizācija drīzumā uzsāks palīdzības kampaņu, kuras galvenais mērķis būs Āfrika, taču pasākumi tiks veikti arī Centrālāzijā un Austrumeiropā.

80% HIV inficēto Austrumeiropā un Centrālāzijā ir vecumā līdz 30 gadiem, turklāt saslimstības līmenis turpina paaugstināties tik ātri, kā nekur citur pasaulē.

Galvenais organizācijas mērķis šīs kampaņas ietvaros ir vākt naudu, lai sagādātu “AIDS bāreņiem” pajumti, pārtiku un izglītību, tādējādi glābjot viņus no prostitūcijas vai noziedzības.

“Atbildības novelšanas spēlīšu laiks jau sen ir beidzies, mums ir jāsāk rīkoties. Turpmāk aktīvā cīņā jāiesaistās arī valdībām,” saka organizācijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!