Foto: AFP/Scanpix

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padome (DP) nosodījusi islāmistu veikto raķešu uzbrukumu bāzei Mali ziemeļaustrumos, kurā tika nogalināti trīs cilvēki - divi ANO miera uzturētāji un civilpersona, un brīdināja, ka šis uzbrukums var tikt uzskatīts par kara noziegumu.

Paziņojumā, kas tika pieņemts vienbalsīgi ANO DP sēdē sestdien, ANO DP aicināja Mali valdību "steidzami izmeklēt šo uzbrukumu un saukt vainīgos pie atbildības".

"Drošības padomes locekles uzsvēra, ka uzbrukumi, kuru mērķis ir civiliedzīvotāji, atbilstoši starptautiskajām tiesībām var tikt kvalificēti kā kara noziegumi," piebilsts paziņojumā.

Sašutumu par uzbrukumu paudis arī ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns.

Sestdien ANO miera uzturēšanas spēku MINUSMA bāze Kidalā tika apšaudīta ar raķetēm, un gāja bojā divi miera uzturētāji no Gvinejas un civilais līgumdarbinieks. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās islāmistu grupējums "Ansar ad Dīn" ("Ticības aizstāvji").

Jau vēstīts, ka 20. novembrī islāmistu teroristu uzbrukumā viesnīcā "Radisson Blu" Mali galvaspilsētā Bamako tika nogalināti 20 cilvēki, tai skaitā 14 ārvalstnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!