Foto: AP/Scanpix

ANO Drošības padome pirmdien apspriedīs Krievijas sagatavoto rezolūcijas projektu, kas paredz izveidot Ukrainā koridoru, pa kuru cilvēki varētu pamest nemierīgos reģionus.

Maskavas pieprasītā padomes sēde un neformālās konsultācijas sāksies plkst.23 pēc Latvijas laika, aizsākot Krievijas mēnesi ilgo rotējošo prezidentūru Drošības padomē.

Kā pirmdien skaidroja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, "Krievija šodien plāno iesniegt rezolūcijas projektu ANO Drošības padomē (..). Rezolūcijas projektā būs prasība nekavējoties izveidot palīdzības koridoru, pa kuru miermīlīgie iedzīvotāji, ja vēlas, var pamest reģionus, kur notiek militārās aktivitātes".

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Martā Krievija okupēja un anektēja Krimas pussalu.

Reaģējot uz šiem notikumiem, Rietumvalstis vērsušas pret Maskavu sankcijas, kuras draud pastiprināt, ja Krievija neatteiksies no savas agresīvās politikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!