Foto: Shutterstock

ASV prezidents Donalds Tramps, kurš pats vairākkārt ticis apsūdzēts seksuāli nepiedienīgā rīcībā, piektdien pasludināja šī gada aprīli par "Nacionālo seksuālo uzbrukumu apzināšanās un novēršanas mēnesi".

"Seksuālo uzbrukumu noziegumi vēl arvien ir traģiski ierasti mūsu sabiedrībā, un noziedznieki pārāk bieži izvairās no atbildības," teikts Trampa paziņojumā, kuru publicēja Baltais nams. "Šie šaušalīgie noziegumi tiek izdarīti neizvēlīgi: intīmās attiecībās, publiskās vietās, un darbavietā."

"Tomēr pārāk bieži uzbrukuma upuri klusē. Tie varbūt baidās no noziedznieka atriebības, tiem varbūt trūkst ticības tiesu sistēmai vai ir grūtības stāties pretī sāpēm, kas saistās ar traumatisko pieredzi," teikts prezidenta paziņojumā.

"Mana administrācija ir apņēmusies palielināt seksuālo uzbrukumu apzināšanos un dot iespēju upuriem identificēt vaininiekus, lai viņus varētu saukt pie atbildības."

Vismaz 20 sievietes ir publiski apsūdzējušas Trampu seksuālā uzmācībā vai uzbrukumos, kas esot notikuši, pirms viņš kļuva par prezidentu. Baltais nams ir uzstājis, ka šīs sievietes melo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!