Pēc tam, kad valstī noticis apvērsuma mēģinājums, Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien izziņojis, ka valstī uz vismaz trīs mēnešiem tiek noteikts ārkārtas stāvoklis, informē CNN.

Erdogans trešdien Turcijā ticies ar Nacionālās drošības padomes un Ministru padomes pārstāvjiem, kas ieteikuši viņam pieņemt šo lēmumu, vēsta CNN.

"Ārkārtas stāvokļa laikā tiks veikti dažādi pasākumi, kas sniegs savu efektivitāti, lai novērstu jebkādus draudus mūsu demokrātijai, tiesiskumam, kā arī cilvēku brīvībai mūsu valstī," uzsvēris Erdogans.

Kā ziņo britu raidsabiedrība BBC, viņš arī savā paziņojumā uzsvēris, ka nācija nekad neaizmirsīs tos cilvēkus, kas apvērsuma mēģinājuma laikā zaudēja savas dzīvības.

"Tauta nekad neaizmirsīs tos drosmīgos cilvēkus, kas tajā naktī upurēja savas dzīvības," apgalvoja Erdogans.

Ziņots, ka piektdien notikušā apvērsuma mēģinājuma laikā miruši vairāk nekā 290 cilvēki, bet aptuveni 1400 ievainoti. Pučisti izmantoja tankus, kaujas helikopterus un pat iznīcinātājus, uzbruka parlamentam un pretizlūkošanas dienesta centrālajai ēkai, kā arī centās bloķēt valsts lielāko lidostu un tiltu pār Bosfora šaurumu Stambulā.

Apvērsums gan izgāzās, jo daļa armijas, augsti stāvošu politiķu, kā arī sabiedrības nostājās prezidenta pusē.

Pēdējais veiksmīgais militārais apvērsums valstī notika pirms 36 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!