Bijušais Kubas diktators Fidels Kastro devis savu piekrišanu diplomātisko attiecību uzlabošanai starp ASV un Kubu, ziņo BBC. Šādam akceptam gan esot tikai simboliska nozīme.

"Es neuzticos ASV īstenotajai politikai, kā arī neesmu ar viņiem pārmijis ne vārda, bet tas nenozīmē, ka esmu pret konfliktu risināšanu mierīgā ceļā," savā pirmajā plašākai sabiedrībai izplatītajā komentārā par decembrī panākto vienošanos starp abām valstīm atjaunot diplomātiskās attiecības raksta bijušais prezidents.

"Mēs vienmēr aizstāvēsim sadarbību un draudzību ar visiem pasaules cilvēkiem, ieskaitot mūsu politiskos pretiniekus," Kastro raksta vēstulē, kas publicēta valstij piederošajā laikrakstā "Granma".

Līdz ar to 88 gadus vecais Fidels Kastro norāda, ka atbalsta viņa jaunākā brāļa un pašreizējā Kubas diktatora Raula Kastro pieņemtos lēmumus. Rauls valsts vadību no brāļa pārņēma 2008. gadā. "Kubas prezidents ir pieņēmis piemērotus pasākumus atbilstoši Nacionālās asamblejas un Kubas Komunistiskās partijas viņam piešķirtajām pilnvarām," raksta bijušais diktators.

Fidels Kastro visu savu politiķa karjeru ir konfliktējis ar ASV, tādēļ viņa viedoklis par izmaiņām Kubas ārpolitikā tika gaidīts ar interesi jau kopš decembra. Vienlaikus tas arī esot iemesls, kāpēc viņa sajūsma par tām nav ļoti liela.

Daudzi Kubā joprojām domā, ka bez Fidela galavārda šādas pārmaiņas nemaz nebūtu sākušās, raksta BBC.

Savukārt ilgstošā klusēšana pēc tām veicinājusi bažas par viņa veselības stāvokli. Šī iemesla dēļ Kubas agrākais līderis vēstulē slavenajam futbolistam Djego Maradonam atspēkoja baumas par savu nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!