Foto: EPA/LETA

Bijušais Armēnijas ārlietu ministrs Rafi Ovannisjans, kurš kā liberālās opozīcijas partijas "Mantojums" līderis zaudēja prezidenta vēlēšanās pašreizējam valsts vadītājam Seržam Sargsjanam, otrdien atteicās atzīt sava sāncenša uzvaru.

Ovannisjans, kas pirmdien notikušajās vēlēšanās ierindojās otrajā vietā, paziņoja, ka "balsojums nebija godīgs un [oficiālie] rezultāti neatspoguļo iedzīvotāju gribu".

Uzrunājot simtiem savu atbalstītāju Erevānas Brīvības laukumā, viņš uzstāja, ka ir patiesais prezidenta vēlēšanu uzvarētājs.

"Mēs neļausim varas iestādēm nozagt tautas uzvaru," paziņoja Ovannisjans un piebilda, ka varētu apstrīdēt vēlēšanu rezultātus Konstitucionālajā tiesā.

Armēnijas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) otrdien publicēja oficiālos vēlēšanu rezultātus, kas liecina, ka 59 gadus vecais Sargsjans, kurš ir valdošās nacionālkonservatīvās Republikāniskās partijas līderis, ieguva 58,64% balsu, bet 54 gadus vecais ASV dzimušais Ovannisjans ieguva 36,75% balsu.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) starptautiskā vēlēšanu novērošanas misija otrdien paziņoja, ka Armēnijā pirmdien notikušās prezidenta vēlēšanas bija veiksmīgi sarīkotas un tajās tika ievērotas cilvēka pamatbrīvības, tostarp pulcēšanās brīvība un izteiksmes brīvība, tomēr tajās trūka īstas konkurences.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!