Foto: Reuters/Scanpix

Armēnijas parlamenta ārlietu komisija nav iekļāvusi plenārsēžu darba kārtībā rezolūciju, ar kuru tiktu atbalstīts likumprojekts par pašpasludinātās Kalnu Karabahas Republikas neatkarības atzīšanu, pirmdien vēsta armēņu mediji.

Likumprojektu par Kalnu Karabahas Republikas neatkarības atzīšanu bija sagatavojuši opozīcijas deputāti.

Pašpasludinātās valsts neatkarības atzīšanai var būt pretējs efekts un tas var kaitēt sarunu procesam, skaidroja Armēnijas Nacionālā kongresa frakcijas vadītājs Levons Zarubjans.

Komisijas priekšsēdētājs Artaks Zakarjans brīdināja kolēģus nespert "vienpusējus soļus".

Vairums komisijas locekļu piekrita valdības viedoklim, ka Kalnu Karabahas Republikas atzīšana šobrīd nebūtu mērķtiecīga.

Kalnu Karabaha, kas padomju laikā bija Azerbaidžānas PSR sastāvā, kopš deviņdesmito gadu sākuma ir "de facto" neatkarīga armēņu republika.

Kaut arī kopš PSRS sabrukuma Azerbaidžāna nekad nav kontrolējusi Kalnu Karabahu, tā armēņu apdzīvoto reģionu uzskata par savu teritoriju.

Azerbaidžāna, kuras aizsardzības budžets pārsniedz visa Armēnijas valsts budžeta apjomu, draudējusi zaudētās teritorijas atgūšanai izmantot spēku, ja sarunas nedos nekādus rezultātus. Savukārt Armēnija paudusi apņēmību uz jebkādām militārām akcijām reaģēt ar masīvu prettriecienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!