Foto: PantherMedia/Scanpix
Septiņi Kubas Nacionālā Baleta trupas locekļi aizbēguši martā notikušās viesizrāžu tūres laikā Meksikā, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Ziņas apstiprināja baleta pārstāvis, atklājot tikai to, ka kubieši nav atgriezušies pēc tūres beigām. Maiami bāzētā kubiešu bēgļu interneta vietne vēsta, ka seši no bēgļiem atrodas ASV, bet septītais joprojām ir Meksikā.

Pasaulslavenā trupa, ko vada balerīna Alisia Alonso, jau iepriekš ir piedzīvojusi dalībnieku bēgšanu, norāda BBC. Skumjas par notikušo izteikusi Kubas Nacionālās Baleta skolas vadītāja Ramona de Saa.

Bēgļu vietne informē, ka pārbēdzēji ir piecas sievietes un divi vīrieši vecumā ap 20 gadiem, kuri tagad lūguši patvērumu ASV. Domājams, ka bēgļi atrodas Maiami, kas ir ASV dzīvojošo Kubas bēgļu kopienas centrs, skaidro BBC.

"Mūsu nodoms bija meklēt labāku mākslas dzīvi un ekonomisko labklājību savām ģimenēm," vietne citē kādas aizbēgušās balerīnas vārdus.

Kubas Nacionālais Balets gadu gaitā ir cietis no vairākām augsta līmeņa bēgšanām, kad mākslinieki paliek ārvalstīs, meklējot plašākas radošās un ekonomiskās iespējas.

2011. gada martā pēc uzstāšanās Kanādā aizbēga pieci trupas locekļi. 2005. gadā uz ASV aizbēga Nacionālā Baleta galvenais dejotājs Rolando Sarabia. Kopš tā laika viņš uzstājas kopā ar Hjūstonas un Maiami baletu, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!