Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas prezidenta amatā nav obligāti jāpaliek pašreizējam prezidentam Bašaram al Asadam, taču tas ir lēmums, kas jāpieņem tautai, paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrija.

Kad ministrijas pārstāvei Marijai Zakārovai jautāts, vai Sīrijas līderis Krievijai ir principa jautājums, viņa norādījusi: "Viennozīmīgi, nē, mēs nekad tā neesam teikuši."

"Mēs nesakām, ka Asadam vajadzētu pamest [amatu] vai palikt," viņas teikto citē raidsabiedrība BBC. Vienlaikus, gan viņa ziņu aģentūrai TASS norādījusi, ka Krievijas pozīcija Sīrijas jautājumā paliek nemainīga.

Kā ziņots, Krievija šogad palielinājusi savu militāro klātbūtni Sīrijā, bet 30. septembrī sāka uzlidojumus sava sabiedrotā prezidenta Bašara al Asada pretiniekiem.

Krievijas Gaisa spēki saskaņā ar ziņu aģentūras "Interfax" vēstīto otrdien paziņojuši par treniņu Sīrijā, ko aizvadījuši kopā ar ASV spēkiem. ASV gan šo informāciju pagaidām nav apstiprinājusi.

Kremlis skaidro, ka Sīrijā cīnās pret radikālajiem islāmistu kaujiniekiem, bet noliedz, ka piedalās vai plānotu piedalīties sauszemes operācijās Sīrijā. Valstī gan darbojoties Krievijas militārie instruktori un padomnieki.

Tāpat Krievija apgalvo, ka neveic nekādas darbības, lai rekrutētu un sūtītu uz Sīriju brīvprātīgos karotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!