Foto: TASS/Scanpix/LETA

Sīrijas prezidents Bašars al Asads svētdien solīja turpināt asiņaino militāro kampaņu nemiernieku kontrolētajā Austrumgutas anklāvā Damaskas pievārtē.

"Operācija pret terorismu Austrumgutā turpināsies paralēli ceļa attīrīšanai, lai civiliedzīvotāji varētu pamest [anklāvu], dodoties uz valsts kontrolētajām teritorijām," Asada teikto vēstīja Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA.

Krievija šonedēļ paziņoja, ka Austrumgutā ik dienu piecas stundas tiks ievērots pamiers, tomēr anklāvā ir turpinājusies vardarbība.

"Starp pamieru un karadarbību nav nekādu pretrunu. Operācijā Gutā jāturpina uzbrukt teroristiem," uzstāja Sīrijas prezidents.

Valdības spēku bombardēšanā un raķešu triecienos svētdien nogalināti 34 mierīgie iedzīvotāji, tostarp 11 bērni, paziņojusi Lielbritānijā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" (SOHR).

SOHR arī vēstījusi, ka valdības spēki ir ieņēmuši vairāk nekā ceturto daļu no nemiernieku kontrolētā anklāva.

Asadam lojālie spēki 18.februārī sāka uzbrukumu Austrumgutai, kas ir pēdējais lielais nemiernieku bastions pie Damaskas.

Lēsts, ka aplenkumā atrodas 393 000 cilvēki un uzlidojumos, artilērijas apšaudēs un raķešu triecienos kopš 18. februāra nogalināti vairāk nekā 690 civiliedzīvotāji,

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!