Foto: AFP/Scanpix

Viena no divām zviedrietēm, kuras tīmekļa medija "WikiLeaks" dibinātāju Džūljenu Asanžu apsūdz izvarošanā, trešdien aicināja Zviedrijas valdību pastiprināt spiedienu pret Ekvadoru, lai panāktu Asanža izdošanu Zviedrijai.

"Zviedrijai jāizdara spiediens pret Ekvadoru, lai panāktu, ka Asanžs tiek izdots Zviedrijai," teikts paziņojumā.

"Medijos par šo jautājumu bijis daudz spekulāciju (..), liela daļa no tām nebija pareizas. Šī nav sazvērestība, kā apgalvojuši daži mediji. Mana kliente ir prasītāja un cietusī," teikts sievietes advokātes Elizabetes Massi Fricas izplatītajā vēstījumā.

Austrālijas pilsonis Asanžs jau kopš 2012.gada jūnija ir patvēries Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai pretotos tiesas lēmumam izdot viņu nopratināšanai Zviedrijā saistībā ar apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos divām zviedrietēm. Asanžs noliedz apsūdzības izvarošanā, apgalvojot, ka seksuālās attiecības ar abām sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas. Asanžs uzstāj, ka apsūdzības pret viņu ir politiski motivētas un ka ASV vēlas panākt viņa tiesāšanu par valsts noslēpumu izpaušanu.

Ekvadora pērnajā 16.augustā piešķīra Asanžam diplomātisko patvērumu.

"Asanža apgalvojumi par izdošanu ASV, kuri saskaņā ar viņa paša teikto viņam draudētu nāvessods, ir tikai veids, kā apiet likumu vairākās valstīs, lai izvairītos no atbildības uzņemšanās par rīcību, par kuru viņš tiek turēts aizdomās," uzsver Massi Krica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!