Foto: Kadrs no video

Vismaz 50 cilvēki ASV applaucējušies ar verdošu ūdeni, cenšoties atkārtot meteorologu un TV reportieru demonstrētu triku par to, kas lielajā spelgonī notiek ar gaisā izlietu tikko uzvārītu ūdeni, vēsta laikraksts "The Telegraph".

Laikraksts "Los Angeles Times" fiksējis vismaz 50 gadījumus, kad cilvēki sociālajos tīklos sūdzas, ka viņi vai viņu draugi pirmdien un otrdien applaucējušies ar verdošu ūdeni. Citi pat publicējuši fotogrāfijas ar saviem ievainojumiem un meklējuši mediķu palīdzību.

Savukārt kāda bērnu slimnīca Misūri štatā apstiprina, ka sniegusi palīdzību diviem bērniem, kas apdedzinājušies, mēģinot atkārtot triku.

"Es tikko izlēju gaisā katliņu ar vārošu ūdeni, lai redzētu, vai tas sasals, bet es panācu tikai apdedzināšanos," raksta kāds "Twitter" lietotājs.

"Mans brālis gribēja būt stilīgs un izliet gaisā vārošu ūdeni, un skatīties, kā tas sasalst, bet tas beidzās ar trešās pakāpes apdegumu un slimnīcu," raksta kāds cits amerikānis.

"Es domāju, ka mēs šodien esam guvuši svarīgu mācību," komentē "Los Angeles Times" žurnālists Mats Pīrss, kurš apkopojis sociālo tīklu ierakstus.

Jau vēstīts, ka Ziemeļameriku pēdējā nedēļā piemeklējis netipiski bargs sals. Vairākos štatos ir krituši aukstuma rekordi, daļēji aizsalis arī Niagāras ūdenskritums. Kopš svētdienas aukstuma dēļ bojā gājis vismaz 21 cilvēks.

Valsts rietumu daļā gaiss bija atdzisis līdz -37 grādu atzīmei pēc Celsija skalas, bet Atlantā tika sasniegts vēsturiski zemākais līmenis -15 grādi pēc Celsija skalas. Ņujorkā pēc 118 gados zemākās gaisa temperatūras -15 grādiem, tā paaugstināsies līdz -5 grādu atzīmei.

Savukārt internetā strauji popularitāti ieguva videoieraksti, kā lielajā salā sasalst gaisā izliets ūdens. Šādu triku, piemēram, demonstrēja meteorologs Eriks Holthauss Viskonsinā. Savukārt Mineapolisas ziņu kanāla diktors Džeisons Deruša aicinājis sekotājus pašiem izmēģināt šādu triku. Vēlāk TV seja gan atvainojies, ja kāds tā dēļ ir cietis, rakta "The Telegraph".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!