Foto: PantherMedia/Scanpix
Kara veterānam Leo Šarpam, kurš 7. maijā atzīmēja savu 90. dzimšanas dienu, piespriests trīs gadu cietumsods par narkotisko vielu pārvadāšanu.

Kā vēsta ASV mediji, 2011. gadā, kad Šarpam bija 87 gadi, Detroitas piepilsēta policija viņu apturēja, bet pikapā, kuru viņš vadīja, atrada vairāk nekā 90 kilogramus kokaīna. Kā vēlāk izrādījās, tas nebija Šarpa pirmais brauciens ar nelegālo kravu - no 2010. gada viņš no ASV dienvidrietumiem atvedis 1 250 kilogramus kokaīna, kuru viņam piegādāja viens no Meksikas narkokarteļiem. Šarps par nelegālo rūpalu kopumā nopelnījis vairāk nekā vienu miljonu ASV dolāru.  

Šarps kļuvis par vienu no visvecākajiem noziedzniekiem, kuri jebkad stājušies Detroitas tiesas priekšā. Turklāt viņš ir Otrā pasaules kara veterāns, kurš apbalvots ar Bronzas zvaigzni - ceturto svarīgāko militāro apbalvojumu ASV Bruņotajos spēkos - par dalību kaujās pret nacistiem Itālijā.

Saskaņā ar likumu Šarpam draudējis vismaz 14 gadus ilgs cietumsods, tomēr pērn viņš atzina savu vainu un prokuratūra nolēma prasīt vien piecus gadus ilgu cietumsodu.

Pēdējā vārdā kara veterāns norādīja, ka nožēlo izdarīto.

Saskaņā ar tiesas lēmumu Šarpman būs jāšķiras arī no divām mājām Floridas štatā no jāmaksā 500 000 ASV dolāru liels sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!