Foto: AP/Scanpix
Ņūdžersijas štatā aizturēts kāds vīrietis, kam draugs bija palūdzis aizvest mājās no skolas viņa meitu, bet viņš aizvedis citu meitenīti, vēstīja Savienoto Valstu plašsaziņas līdzekļi.

Draugs Ārtam Dīneram lūdza otrdien paņemt no skolas Glosteras pilsētā viņa sešus gadus veco meitu Kortniju Fetersu, bet tā vietā viņš no skolas aizveda deviņus gadus veco Kortniju Daru, kas sagadīšanās pēc arī gaidīja, kad viņu mājās aizvedīs kāds ģimenes draugs.

Filadelfijas televīzijas kanāls WCAU-TV vēstīja, ka pie skolas viņš piegājis pie tur stāvošas meitenes un teicis, ka meklē Kortniju, uz ko meitene atbildēja, ka viņa ir Kortnija, tādēļ vīrietis viņu aizvedis uz savu automašīnu.

"Izkāpu no autobusa un viņš piebrauca un jautāja, vai esmu Kortnija," intervijā televīzijas kanālam stāstīja Kortnija Dara, piebilstot, ka uz to atbildējusi, ka jā, un skolas gājēju pārejas dežurants ļāvis viņai iekāpt vīrieša automašīnā.

Dīners klāstīja, ka nebija Kortniju Fetrersu redzējis vairākas nedēļas, tādēļ domājis, ka pie skolas satiktā meitene ir viņa drauga meita, bet Kortnija Dara zināja, ka viņu no skolas aizvedīs kāds mammas draugs, tādēļ devusies līdzi Dīneram.

Sieviete, kurai patiesībā vajadzēja aizvest Kortniju Daru, ieradās skolā, bet, neatradusi meiteni, zvanīja viņas mammai, kas informēja policiju.

Vīrietis, kas sajauca meitenes, atzina, ka savu kļūdu sapratis, kad jautājis savai ceļabiedrei par neseno ģimenes braucienu uz Meinas štatu, bet viņa mašīnā sēdošais bērns paziņoja, ka nekad Meinā nav bijis.

Kad viņš jau devās atpakaļ uz skolu, viņu apturēja policija un aizturēja. Skolas gājēju pārejas dežurants bija atcerējies vīrieša, kas aizveda Kortniju Daru, automašīnas reģistrācijas numuru un iedevis to policijai.

Policija pēc lietas apstākļu noskaidrošanas Dīneru atbrīvoja, neizvirzot viņam apsūdzības, bet pats vīrietis paziņoja, ka šādu kļūdu vairs neatkārtos, jo nākamreiz, kad kāds lūgs viņam aizvest bērnu mājās no skolas, viņš līdzi paņems bērna fotogrāfiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!