ASV vēstniecība Beļģijā ir nolēmusi atcelt ielas svinības par godu ASV Neatkarības dienai 4.jūlijā drošības apsvērumu dēļ, paziņoja Valsts departamenta preses sekretārs Filips Rīkers.
Lēmums tika pieņemts saskaņā ar ikgadējo direktīvu ASV diplomātiem novērtēt drošību pirms pieņemšanām un citām svinībām Neatkarības dienā.

Rīkers neinformēja par šī lēmuma iemesliem un par to, vai tas ir saistīts ar ASV vēstniecības Jordānijā lēmumu atcelt Neatkarības dienas svinības pēc 21.jūnijā saņemtas informācijas par terorisma draudiem.

ASV vēstniecības Briselē un Ammānā ir vienīgās, kas šogad nolēmušas nesvinēt Neatkarības dienu.

ASV otrdien brīdināja savus pilsoņus visā pasaulē būt piesardzīgiem vasaras brīvdienās, bet nepieminēja konkrētas valstis vai draudus.

Briselē plānotās svinības notiktu nobloķētā ielā, un tās rīkotu trīs ASV diplomātiskās pārstāvniecības: vēstniecība Beļģijā, misija NATO un vēstniecība Eiropas Savienībā.

"Ņemot vērā īpašo drošības situāciju un šī notikuma fizisko novietojumu, tika nolemts šogad to nerīot un iztikt ar parastu, normālu diplomātisku pasākumu," sacīja Valsts departamenta preses sekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!