Foto: Mavrix/Scanpix

Kādā mājā Ņujorkas štatā aiz dubultās sienas atrasts 1985. gadā pazudušas skolotāja līķis, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šajā mājā Pokipsi pilsētā skolotāja Džoanna Nikolsa dzīvojusi kopā ar savu vīru Džeimsu. Sievietes ķermenis atrasts sasiets ar virvi un ievīstīts plēvē. Ekspertīzē noskaidrots, ka skolotāja nogalināta ar sitienu pa galvu.

Džoannas vīrs mira pagājušajā decembrī, būdams 82 gadus vecs. Tā kā uz īpašumu neviens nepieteicās, varas iestādes deva rīkojumu māju iztukšot, tad arī nācis klajā baisais noslēpums.

Piektdien aiz dubultās sienas atrastās mirstīgās atliekas identificētas pēc zobiem, salīdzinot tos ar zobārsta kartītes datiem.

Skolotājas vīrs 1985. gada decembrī ziņoja, ka savu 55 gadus veco sievu pēdējo reizi redzējis, kad devies prom uz darbu. Pārnākot mājās viņš esot atradis sievas rakstītu zīmīti.

Toreiz detektīvs vietējam laikrakstam stāstījis, ka vēstulē bijusi jaušama depresīva noskaņa, bet viņš to neuzskata par pašnāvības vēstuli. Nikolsas pazušanas laikā pastāvēja spekulācijas, ka viņa bijusi depresijā pēc pāra vienīgā bērna noslīkšanas pirms trim gadiem.

Skolotājas vīrs vēlāk žurnālistiem stāstīja, ka sieva viņam piezvanījusi Ziemassvētku vakarā un pateikusi, ka ar viņu viss ir kārtībā. Tomēr sieviete esot nolikusi klausuli, kad vīrs apjautājies, kur viņa atrodas.

"Mums saistībā ar viņu bija daži neatbildēti jautājumi," komentējot iespējamo vīra vainu skolotājas pazušanā, otrdien stāstīja detektīvs Pauls Lekomte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!