Foto: Reuters/Scanpix

ASV Nacionālās izlūkošanas dienesta direktors Džeimss Klepers iesniedzis atlūgumu, ceturtdien vēstī ārzemju raidsabiedrība "BBC".

Klepers izlūkošanas komitejai skaidrojis, ka "jūtas diezgan labi" par iesniegto atlūgumu. diezgan labi". Raidsabiedrība vēstī, ka 75 gadus vecā ASV spiega atkāpšanās bijusi gaidāma, jo ievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps gatavojas iecelt savus ierēdņus.

Analītiķi uzskata, ka Klepers ar savu atlūgumu sūta signālu Trampa administrācijai, ka viņiem tagad jāpaātrina ierēdņu pāreja. Tramps gan noliedzis, ka līdz ar viņa stāšanos amatā komandā gaidāmi lieli satricinājumi. Patlaban viņš aizpildījis tikai divas vietas komandā, ziņo medijs.

Klepers paliks amatā līdz pašreizējais ASV prezidents Baraks Obama amatu atstās. Kleperam amatā palikušas 64 dienas, bet komitejas locekļi jokodamies lūguši viņu palikt vēl četrus gadus.

Kā Nacionālās izlūkošanas dienesta direktoram Klepers pārvalda 17 dažādas iestādes, ieskaitot Centrālo izlūkošanas pārvaldi (CIP), Narkotiku apkarošanas aģentūru un Federālo izmeklēšanas biroju (FIB). Viņa uzraudzībā ir vairāk nekā 107 000 darbinieki, bet viņa vadīto iestāžu kombinētais budžets ir vairāk nekā 52 biljoni ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!