Foto: Reuters/Scanpix

ASV no augstākās drošības režīma cietuma izbēguši divi notiesāti slepkavas - amatpersonas notikušo raksturo kā "krīzes situāciju", pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

48 gadus vecais Ričards Mats un 34 gadus vecais Deivids Svīts no Ņujorkas štata Danmorā esošās stingra režīma Klintona Labošanas darbu iestādes piektdien izbēguši, izmantojot elektroinstrumentus.

"Šie vīrieši ir bīstami un spējīgi atkal pastrādāt smagus noziegumus," paziņoja Ņujorkas Štata gubernators Endrjū Kuomo. Šis bija pirmais veiksmīgais izlaušanās gadījums no šī cietuma 150 gadu laikā, viņš papildina.

Ņujorkas štats pirmdien izsludinājis 100 000 dolāru (aptuveni 89 tūkstoši eiro) atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu noziedznieku notveršanā.

Vīrieši izgriezuši caurumu kameras tērauda sienā un nokļuvuši tuneļos, pa kuriem iet caurules, kur atkal izmantojuši instrumentus sava ceļa atbrīvošanai. Tad bēgļi izlīduši pa lūku tuvējā ielā un pazuduši tumsā, ziņo "New York Post".

Pirms bēgšanas piektdienas naktī savās gultās zem segām cietumnieki atstājuši apģērba saišķus, lai izskatītos, ka viņi guļ. Viņu prombūtne netika atklāta līdz nākamajam rītam.

Mats ir notiesāts ar 25 gadu cietumsodu par vīrieša nolaupīšanu un nogalināšanu 1997. gadā. Svīts izcieta mūža ieslodzījumu bez tiesībām uz apžēlošanu par šerifa palīga slepkavību.

Policija mēģina noskaidrot, kā cietumnieki ieguvuši instrumentus un spējuši netraucēti paveikt darbus. Pastāv bažas, ka viņiem varētu palīdzēt kāds ārpus cietuma un ka slepkavas jau aizbēguši uz Kanādu vai citu štatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!