Foto: RIA Novosti/Scanpix

ASV iekļāvusi vairākus Ukrainas prokrievisko separātistu līderus to cilvēku sarakstā, pret kuriem noteiktas sankcijas, atsaucoties uz ASV Finanšu ministrijas mājaslapā publicēto sarakstu, vēsta ārvalstu mediji.

Sankcijas noteiktas pret pašpasludinātās Luhanskas tautas republikas vadītāju Valēriju Bolotovu, Slovjankas separātistu līderi Igoru Girkinu, kas pazīstams ar iesauku Strēlnieks, kā arī pret bijušo Slovjanskas "tautas mēru" Vjačeslavu Ponomorjovu un pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas "Augstākās padomes" priekšsēdētāju Denisu Pušiļinu.

Tāpat sankciju sarakstā iekļauts arī Ukrainas Pareizticīgo pilsoņu savienības līderis Valērijs Kaurovs un Sevastopoles gubernatora pienākumu izpildītājs Sergejs Meņjailo.

"Delfi" jau ziņojis, ka, reaģējot uz Krimas aneksiju, ASV noteikusi sankcijas pret vairākiem desmitiem Krievijas pilsoņu, tostarp amatpersonām un prezidenta Vladimira Putina tuvāko draugu lokā ietilpstošiem uzņēmējiem. Tāpat sankcijas noteiktas arī pret vairākiem Krimas "jaunās varas" pārstāvjiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!