Foto: Reuters/Scanpix

Tēvam, kurš savu 22 mēnešus veco dēlu apzināti atstāja nomirt pārkarsušā automašīnā, ASV piespriests mūža ieslodzījums bez pirmstermiņa atbrīvošanas iespējas, vēsta raidsabiedrība BBC.

2014. gada jūnijā 36 gadus vecais Džastins Ross Hariss pie savas darbavietas Atlantā, Džordžijas štatā, automašīnā atstāja savu bērnu. Lai gan vīrietis apgalvoja, ka notikušais ir nelaimes gadījums, jo viņš bērnu aizmirsis atstāt bērnudārzā, piecas nedēļas ilgušajā tiesā pierādīts, ka Hariss bērnu auto pametis apzināti.

Prokurori argumentēja, ka slepkavība ir tīša, jo vīrietis bērna nāvi izplānojis kā ieganstu ģimenes pamešanai, lai nodotos attiecībām ar citām sievietēm. Kamēr viņa dēls bijis pamests karstajā automašīnā, Hariss vairākām sievietēm rakstījis netiklas īsziņas, kā arī kādai nepilngadīgajai nosūtījis savu kailfoto, raksta BBC.

Savukārt Harisa advokāti norādījuši, ka, lai gan tēvs ir atbildīgs par sava dēla nāvi, viņš bērnu esot mīlējis un viņa bojā eja ir traģiskas aizmāršības sekas.

Harisam novembrī izvirzīja astoņas apsūdzības, tostarp par ļaunprātīgu slepkavību, nežēlīgu izturēšanos pret bērnu, kā arī seksuāla rakstura noziegumiem, kas saistīti ar viņa sūtītajā īsziņām kādai pusaudzei. Neskaitot mūža ieslodzījumu, tiesnese viņa piesprieda vel 32 gadus cietumā, bez tiesībām uz pirmstermiņa atbrīvošanu.

22 mēnešus vecais Džastina dēls Kūpers pārkarsušajā automašīnā pavadījis septiņas stundas, līdz nomiris no hipertermijas. Traģiskajā jūnija dienā gaisa temperatūra Atlantā sasniegusi 32 grādus pēc Celsija.

Tiesā liecināja arī apsūdzētā ģimene, tostarp viņa sieva, kura pēc Džastina aresta no vīrieša šķīrās. Viņa norādīja, ka, lai gan Džastins ir iznīcinājis viņas dzīvi, viņš bijis mīlošs tēvs, kurš apzināti viņu dēlam pāri nedarītu.

Savukārt tiesā liecināts arī, ka Hariss internetā pētījis, cik ilgs laiks un kāda temperatūra nepieciešama, lai cilvēks nomirtu sakarsušā automašīnā. Tāpat viņš apmeklējis mājaslapas, kurās atbalstīta dzīve bez bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!