Foto: Kadrs no video

ASV par bankas aplaupīšanu gandrīz sešu gadu cietumsods piespriests vīrietim, kurš savu rīcību attaisnojis ar to, ka lielāko nolaupītās naudas daļu atdevis cilvēkiem, kam tā bijusi vajadzīga, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

40 gadus vecais austrālietis Korijs Donaldsons pagājušā gada decembrī no "Wyoming Bank" nolaupīja 140 tūkstošus dolāru (aptuveni 76 tūkstoši latu). Viņš pats apgalvoja, ka noziegumu pastrādājis, lai varētu iedot naudu bezpajumtniekiem.

"Jūs nesat dzīvojuši līdz brīdim, kamēr neesat kalpojis citiem tādā veidā, ka viņi nevar jums to atlīdzināt," tiesā ceturtdien savas stundu garās runas laikā teica apsūdzētais.

Viņš pastāstīja, ka uz Ameriku pārvācies pēc ASV pilsones aprecēšanas, bet pēc šķiršanās šad tad bijis bez jumta virs galvas. Vīrietis argumentēja, ka bankas ievāc rekordlielu peļņu, cilvēkus tikmēr padarot par bezpajumtniekiem. Parādu bankai dēļ māju Austrālijā pirms gadiem zaudējis Donaldsona tēvs, ilustrēja apsūdzētais.

Zvērinātie "Robinam Hudam" gan nepiekrita un piesprieda viņam 70 mēnešu cietumsodu. Prokurors norādīja, ka Donaldsons gatavojies naudu sūtīt savai ģimenei uz Austrāliju.

"Viņa apgalvojumi, ka viņš to darījis lai palīdzētu nabagajiem, ir vienkārši liekulīgi," uzsvēra prokurors Tods Šugarts.

Donaldsonu arestēja janvārī Jūtas štatā. Pie viņa atrada 30 tūkstošos dolāru (aptuveni 16 tūkstoši latu), no kuriem 11 tūkstoši (aptuveni seši tūkstoši latu) bijuši salikti aploksnēs ar laupītāja radinieku adresēm, informē "Sky News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!