Foto: Publicitātes foto

ASV pastiprinājusi atbalstu kurdu vadītajiem "Sīrijas Demokrātiskajiem spēkiem" (SDF), uz viņu pašpasludināto Rožavas autonomiju Sīrijas ziemeļos nedēļas nogalē nosūtot aptuveni 100 kravas automašīnas ar militāro ekipējumu, ziņo "Ara News". Pēdējās nedēļas laikā kopumā kurdiem piegādāts ekipējums ar kopumā 180 automašīnām.

Kāds avots SDF medijam norādījis, ka militārais ekipējums tikšot izmantots kaujā par teroristu organizācijas "Daesh" pašpasludinātā kalifāta "Islāma valsts" galvaspilsētu Raku.

Pilsēta, kurā kopš 2014. gada bāzējās "Daesh" vadība, patlaban atrodas pilnīgā kurdu spēku ielenkumā. Paredzams, ka kaujas par to būs ilgas, ņemot vērā ievērojamo laiku, kurā teroristiem bijis iespējams izbūvēt aizsardzības būves un savākt krājumus.

SDF oficiāli Rakas fronti atklāja 6. jūnijā. Kurdu vadītie SDF sastāv no etnisko kurdu, arābu, asīriešu grupējumiem, kā arī starptautiskajiem brīvprātīgajiem. ASV SDF atbalsta jau vairāku gadu garumā gan ar bruņojumu, gan gaisa atbalstu, gan karavīru apmācībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!