Foto: AP/Scanpix

ASV ziemeļaustrumu piekrastē, ieskaitot Ņujorku, piektdien un sestdien tiek prognozēta liela sniega vētra, kuras dēļ jau ir atcelti simtiem avioreisu.

Ir gaidāms, ka sniega vētra visblīvāk apdzīvotajā ASV daļā ieradīsies no Lielo ezeru rajona un izraisīs elektroapgādes pārtraukumus un haosu satiksmē. Tās kulminācija tiek prognozēta sestdienas rītā.

Bostonas pilsētā, kur sniega vētru pastiprinās spēcīgi vēji, jau ir slēgtas skolas.

Nacionālais meteoroloģiskais dienests prognozēja, ka divu meteoroloģisku sistēmu kombinācija radīs "potenciāli vēsturisku" ziemas vētru teritorijā no Ņūdžersijas līdz Menas štatam.

Tiek prognozēts, ka šīs vētras laikā uzsnigs no 30 līdz 60 centimetriem sniega, sevišķi Bostonā. To pavadīs vēji ar stiprumu no 11 līdz 15 metriem sekundē, bet brāzmās - līdz 33 metriem sekundē.

Ņujorkā, kur iedzīvotāji vēl atceras oktobrī piedzīvoto orkānu "Sendija", ir samazināts Steitenailendas prāmja reisu skaits gaidāmās vētras laikā, bet skolas vēl nav slēgtas. Mērs Maikls Blumbergs aicināja iedzīvotājus uzkrāt nepieciešamos produktus un medikamentus, ņemot vērā gaidāmās elektroapgādes un transporta grūtības. Pašvaldība sagatavojusi sniega arklus un 250 tūkstošus tonnu sāls ielu atbrīvošanai no sniega.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!