Foto: AFP/Scanpix

Baltais nams šonedēļ saņēmis vēstuli ar cianīdu, ziņo ASV mediji.

Vēstule Baltā nama pasta nodaļā saņemta pirmdien. Sākotnējās pārbaudēs netika konstatēts nekas aizdomīgs, bet otrdien saņemto ķīmisko pārbaužu rezultāti uzrādīja cianīdu, telekanālam CNN atklāja Slepenā dienesta preses pārstāvis.

Viņš norādīja, ka sākta notikušā izmeklēšana, bet sīkāku informāciju atteicās atklāt.

Kāds informēts avots CNN atklāja, ka darbinieks, kurš atvēra vēstuli, nav saindējies.

ASV Slepenais dienests pēdējā laikā piedzīvojis vairākus nepatīkamus incidentus saistībā Baltā nama drošību un izpelnījies kritiku par nekvalitatīvu darbu.

Pagājušā gada septembrī ar nazi bruņojies vīrietis pārlēca pāri žogam, ieskrēja Baltajā namā pa neaizslēgtajām parādes durvīm, uzveica Slepenā dienesta aģentu un izskrēja cauri lielai daļai pirmā stāva, sasniedzot kāpnes, kas ved uz ASV prezidenta Baraka Obamas ģimenes personiskajiem apartamentiem.

Slepenā dienesta darbā tika konstatēti arī citi pārkāpumi, raisot bažas par ASV prezidenta un viņa ģimenes drošību.

Pēc šiem incidentiem toreizējā ASV Slepenā dienesta vadītāja Džūlija Pīrsone atkāpās no amata.

Pagājušajā mēnesī Obama iecēla Džozefu Klensiju Slepenā dienesta vadītāja amatā, bet nedienas turpina vajāt prezidenta apsardzi.

Neilgi pirms medijos izplatījās ziņas par saindēto vēstuli Klensijs Kongresā atzina, ka aģentiem mēdz būt problēmas ar alkoholu.

Šomēnes divi aģenti pēc nakts uzdzīves ar automašīnu iztriecās cauri drošības barjerām un izbrauca cauri vietai, kur tika izmeklēta iespējamā spridzekļa atrašanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!