Foto: EPA/LETA
Baltkrievijas valsts televīzija raidījumos uzbrūk kaimiņvalsts prezidentam Dmitrijam Medvedevam, vainojot viņu necieņas izrādīšanā pret Lielā Tēvijas kara veterāniem un oligarhu interešu aizstāvībā, pirmdien informē raidsabiedrība BBC.

Medvedevs esot atteicies pēc Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko ielūguma apmeklēt 22. jūnija piemiņas pasākumus 70. gadadienai kopš Nacistiskās Vācijas iebrukuma PSRS.

"Viņam droši vien būtu kauns skatīties acīs veterāniem, " norāda televīzijā. Raidījuma "Uzmanības lokā" vadītājs uzsvēris, ka Medvedevam būtu kauns, jo Krievijā veterāni dzīvojot nabadzībā un kritušo apbedījumus neviens nekopjot.

Tāpat kaimiņvalsts vadītājam pārmet oligarhu interešu lobēšanu - viņi gribot lēti nopirkt Baltkrievijas stratēģisko nozaru uzņēmumus.

Eksperti norāda, ka šādi raidījumi ir politiskais pasūtījums. Viņuprāt ir grūti saprotams, kādēļ Minska izvēlējusies provocēt Krieviju, ja pati ir atkarīga no tās sniegtās palīdzības.

Kā ziņots, Baltkrievija saņēmusi vairāku miljardu ASV dolāru aizdevumu, no prokremliskā Eirāzijas fonda, taču ar to nepietiek , lai stabilizētu savu ekonomiku.

Līdz ar to uzbrukumi Maskavas līderiem varētu liecināt "par izmisumu un pazemojumu". Pastāv arī versija, ka Baltkrieviijas prezidents atkal nolēmis izlīgt ar Rietumvalstīm un apelē pie to bažām, ka Krieviija faktiski likvidēs suverēnu baltkrievu valsti.

Pastāv arī eksotiskas versijas, ka par savu mītnes zemi Baltkrieviju varētu izvēlēties Lībijas līderis Muamars Kadafi. Viņš ierastos kopā ar valsts zelta krājumu dažu desmitu miljardu dolāru vērtībā un Baltkrievijai tad nevajadzētu meklēt citus kreditorus. Iepriekš vēstīts, ka Lukašenko paziņojis: pēc 1. jūlija valstij būšot no kā aizņemties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!