Foto: AP/Scanpix

Bangladešas policijas ziņo, ka aizturējusi aptuveni 900 iespējamos islāma radikāļus pēc uzbrukumu virknes, kas vērsta pret minoritātēm un sekulārajiem iedzīvotājiem. Policija pieļauj, ka tuvākajās dienās aizturēto skaits varētu vēl pieaugt.

Dažu gadu laikā džihādisti valstī nogalinājuši aptuveni 40 cilvēkus, tostarp blogerus, akadēmiķus un reliģisko minoritāšu pārstāvjus. Vēl piektdienas rītā Pabnas rajonā noticis vairāku cilvēku uzbrukums 60 gadus vecam hinduistu klostera darbiniekam, kurš miris notikuma vietā.

Savukārt pēdējās nedēļas laikā nogalināts hindu priesteris, kristīgais sludinātājs un antiterorisma policijas virsnieka sieva. Neoficiāli avoti BBC norāda, ka tieši policista sievas nogalināšana varētu būt izsaukusi asāku varas iestāžu reakciju un 900 cilvēku aizturēšanu. Daļa no aizturētajiem gan pēc iztaujāšanas jau drīzumā varētu tikt atbrīvoti.

Pēc uzbrukumiem valstī notikuši regulāri protesti pret šīm brutālajām slepkavībām, kas lielākoties tiek pastrādātas, ar mačetēm sacērtot upurus gabalos.

Lielākā daļa Bangladešas iedzīvotāju ir musulmaņi, bet aptuveni 8% ir hinduisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!