Tiesa Maskavā piektdien par vainīgu kukuļņemšanā atzinusi bijušo ekonomiskās attīstības ministru Alekseju Uļukajevu, un piespriedusi viņam astoņu gadu ieslodzījumu, ziņo "Currenttime".

Prokuratūra pieprasīja Uļukajevam piespriest 10 gadu ieslodzījumu un sodu 500 miljonu rubļu (septiņi miljoni eiro) apmērā.

Taču tiesa lēma par astoņu gadu ieslodzījumu stingra režīma kolonijā un 130 miljonu rubļu (1,87 mijoni eiro)sodu.

Toreizējais ministrs tika apsūdzēts divu miljonu dolāru liela kukuļa izspiešanā no kompānijas "Rosņeft" vadītāja Igora Sečina par darījumu naftas uzņēmuma "Bašņeft" iegādes lietā.

Kā norādīts tiesas spriedumā, 2016. gada 10. oktobrī valdība deva atļauju "Rosņeft" iegādāties "Bašņeft", pēc divām dienām darījums tika noslēgts.

Vēl pēc divām dienām, 15. oktobrī, BRICS valstu samitā Indijā Uļukajevs "Rosņeft" vadītājam Sečinam pieprasījis kukuli par to, ka valdība atļāva darījumam notikt. Sečins kukuļa došanai piekritis.

Tiesa pret Uļukajevu sākās augustā, bet pērn novembrī viņš tika arestēts un tiesa piemēroja viņam mājas arestu. Procesā nopratināti 15 cilvēki. Pats Sečins par spīti četriem uzaicinājumiem liecināt, tiesā tā arī neieradās.

8. decembrī savā pēdējā vārdā tiesā Uļukajevs savu vainu noliedza un paziņoja, ka pret viņu ir sarīkota "briesmīgi nežēlīga provokācija".

Uļukajevs tika aizturēts novembrī "Rosņeft" birojā. Viņš apgalvo, ka tā ir Sečina un Federālā drošības dienesta provokācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!