Foto: AFP/Scanpix
Otrais cilvēks teroristu tīklā "Al Qaeda" Aimans az Zavahiri piektdien televīzijas kanāla "Al Jazeera" pārraidītā audioierakstā aicina uz organizētu pretestību "krustnešiem" musulmaņu pasaulē, kā arī uzbrukt Izraēlas sabiedrotajam ASV.
"Mēs nedrīkstam gaidīt līdz ASV, Lielbritānijas un Itālijas (..) spēki uzbrūk mums, pirms mēs aizsargājamies," audioierakstā paziņo vīrietis, piebilzdams, ka ASV un tās sabiedrotajiem intereses ir ikvienā vietā pasaulē.

Viņš arī pieminēja Austrāliju, Japānu, Dienvidkoreju, Poliju un Norvēģiju.

"Mēs nevaram gaidīt, vai arī mūs aprīs valsti pa valstij (..), ir jāorganizē pretestības vadība, lai cīnītos pret okupantiem krustnešiem," viņš sacīja, piebilzdams, ka kaujiniekiem jāturpina cīnīties, pat ja iet bojā vai tiek arestēti "Al Qaeda" līderi.

Viņš arī aicina uzbrukt Izraēlai un ASV, lai "atbrīvotu" palestīniešus.

"Palestīnas aizstāvēšana ir likumīgs jautājums, un Palestīnas atbrīvošana ir islamisks pienākums visiem, tāpēc musulmaņi nevar atteikties no Palestīnas, pat ja tā dara visa pasaule," saka az Zavahiri. "Kaujas ierobežošana tikai ar cīņu pret ebrejiem Palestīnā un neuzbrukšana Amerikai neatturēs Ameriku un krustnešus no uzbrukšanas mums."

Az Zavahiri tiek uzskatīts par Osamas bin Ladena labo roku. ASV uzskata, ka az Zavahiri bija galvenā loma 2001.gada 11.septembra terora aktu organizēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!