Aktīvisti no dažādām Eiropas valstīm nofilmējuši videoklipu Ukrainas atbalstam, kurā aplejas ar sarkanas krāsas šķidrumu, kas simbolizē Ukrainas tautas asinis, un aicina ļaudis nebūt vienaldzīgiem pret Ukrainā notiekošo karu.

Video par pamatu izmantota pašlaik internetā ļoti populārā "Ice Bucket Challenge" ("Ledus spaiņa izaicinājums") ideja, kurā cilvēki aplejas ar ledaini aukstu ūdeni un aicina ziedot labdarībai.

"Vai mēs jau gana esam izspēlējušies ar ūdeni?" vēsta videorullīša ievadteksts.

Klipa varoņi dažādās valodās aicina pievērst uzmanību Ukrainā notiekošajam, izdarīt spiedienu uz savām valdībām un neatstāt ukraiņus vienus. "Ukraiņu asinis ir mūsu asinis," vēsta teksts video nobeigumā, aicinot iestāties par Ukrainu.

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Vēstīts, ka Ukrainas spēki valsts austrumos kopš aprīļa cīnās ar Kremļa atbalstītiem prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri vēlas panākt apgabalu atdalīšanu no Ukrainas. Kijeva un Rietumvalstis ir pārliecinātas, ka Krievija ne tikai apbruņo kaujiniekus, bet uz Ukrainu ir nosūtījusi arī savus karavīrus.

Tāpat Krievijā no medijiem tiekot slēptas ziņas par Ukrainā kritušajiem krievu karavīriem.

Tikmēr Ukrainā, kura karā ir zaudējusi jau aptuveni 1000 savu karavīru, iedzīvotāji godina savus kritušos. Internetā publicēts aizkustinošs video, kurā redzams, kā iedzīvotāji, nometušies uz ceļiem, sagaida krituša karavīra ievešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!