Foto: AP/Scanpix/LETA

Bosnijas un Hercegovinas autonomās Serbu republikas vadītājs Milorads Dodiks šonedēļ centies no jauna uzsākt diskusijas par Srebreņicas slaktiņu, ziņo aģentūra "Reuters".

Bosnijas Serbu republikas vadītājs centies panākt, ka valsts parlaments atsauc 2004. gada ziņojumu, kurā teikts, ka Bosnijas serbu kaujinieki Srebreņicā nogalināja 8000 Bosinjas musulmaņu vīriešu un zēnu. Dodiks, kurš noliedzis arī starptautisko tiesu spriedumus par 1995. gada notikumiem Srebreņicā, argumentē, ka bojā gājušo skaits esot pārspīlēts. Vienlaikus, Dodiks atzīst, ka notikušais Srebreņicā ir bijis noziegums, vēsta aģentūra "Reuters".

Tāpat Dodiks ir izteicies, ka 2004. gada ziņojums par Srebreņicas slaktiņu ir radīts, lai kaitētu serbiem un vēlas, lai tas tiktu atsaukts. 14. augustā Bosnijas un Hercegovinas parlamentā tiks sasaukta īpaša sēde, kurā debatēs par šo ziņojumu.

1995. gada jūlijā, laikā, kad Bosnijā un Hercegovinā noritēja karadarbība, Bosnijas serbu kaujinieki Srebreņicā dažu dienu laikā nogalināja aptuveni 8000 Bosnijas musulmaņu vīriešu un zēnu. Tā ir lielākā masu slepkavība, kas piedzīvota Eiropā kopš Otrā pasaules kara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!