Foto: PantherMedia/Scanpix

ASV divi brāļi pieteikušies loterijas laimestam piecu miljonu dolāru (2,65 miljoni latu) apmērā sešus gadus pēc izlozes, vēsta laikraksts “The Post Standart”.

Brāļi Endijs un Naiels Aškari, kuru vecāki uz dzīvi ASV pirms 40 gadiem ieradās no Izraēlas, laimestam nav pieteikušies uzreiz, jo vēlējušies kārtīgi apdomāt, ko darīt ar laimēto naudu. Negaidītā bagātība varēja negatīvi ietekmēt dzīvi, sevišķi Endijam, kurš tajā laikā gatavojies precēties, norāda brāļi.

Aškari savu laimestu pieteica jau 2012. gada martā, bet momentloterijas ”Extravaganza” rīkotāji par to paziņoja tikai tagad. Piecu miljonu dolāru laimētāji loterijas rīkotāju kantorī ieradušies tikai 11 dienas pirms biļetes derīguma termiņa beigām.

Pēc laimesta pieteikšanas loterijas rīkotājs sāka izmeklēšanu, kas ilga septiņus mēnešus. Pārbaude bija nepieciešama, jo laimīgā loterijas biļete bija pirkta Endija un Naiela vecāku veikalā, kas varētu liecināt par krāpšanu. Tomēr tāda izmeklēšana ir parasta procedūra, kas notiek līdzīgos gadījumos, norāda ”Extravaganza” pārstāvji.

Nav vēl zināms, kad brāļi saņems savu laimestu. Ar brāļiem mēģināja sazināties raidsabiedrība ”Sky News”, bet uz telefona zvaniem viņi neatbildēja, vēsta laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!