Čečenijas prezidents Aslans Mashadovs nepieļauj vienpusējas karadarbības pārtraukšanas iespēju Čečenijā un paziņojis, ka karadarbība beigsies tikai tad, kad Krievija pārtrauks savu ofensīvu.
"Es nekad neesmu devis rīkojumu viepusējai karadarbības pārtraukšanai un arī nedošu," Mashadovs sacīja piektdien žurnālā "Le Point" publicētajā intervijā.

"Mēs piekritīsim pārtraukt cīņas, ja arī Krievija pārtrauks savu ofensīvu," intervijā teica čečenu līderis.

Žurnāls neatklāj intervijas norises vietu un laiku.

Mashadova atrašanās vieta ir noslēpums.

Čečenijas līderis uzskata, ka jaunievēlētajam Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam trūkst pieredzes un nav tālredzīgas politiskās domāšanas.

"Kad viņš sapratīs, ka šis karš ir bezjēdzīgs, tam nav gala un viņa armija būs ļoti pazemota, viņš pārtrauks karot," uzskata Mashadovs.

Čečenijas prezidents aicināja Krieviju rīkot tikšanos, lai parakstītu vienošanos par karadarbības pārtraukšanu: "Mēs esam gatavi sākt sarunas ar Krieviju, kurai nevajadzētu diktēt noteikumus."

"Mani priekšlikumi ir skaidri: kad karadarbība beigsies un Krievijas armija tiks izvesta, es vēlētos Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas novērotāju ierašanos Čečenijā. Viņi garantēs Krievijas neiejaukšanos Čečenijas iekšējās lietās," uzsvēra Mashadovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!