Oficiālais bojā gājušo skaits sestdien notikušajā Centrālamerikas zemestrīcē otrdien sasniedza 677 Salvadorā un sešus Gvatemalā un var vēl pieaugt, kad glābšanas vienības nonāks Salvadoras apdzīvotajās vietās, kuras ir izolējuši zemes nogruvumi.
Zemestrīcē Salvadorā tika ievainoti vairāk nekā divarpus tūkstoši cilvēku un 45 tūkstoši ir evakuēti.

Sansalvadoras piepilsētā Santateklā glābējiem ar sirdspukstu detektoriem un meklēšanas suņiem neizdevās atrast jaunus izdzīvojušos zemestrīces izraisītā zemes nogruvumā, un tika sākta gruvešu novākšana un līķu meklēšana ar buldozeriem.

Jaunietis Serhio Moreno, kurš tika dzīvs izvilkts no gruvešiem Santateklā 31 stundu pēc zemestrīces un kļuva par simbolu cerībām atrast jaunus izdzīvojušos, otrdienas vakarā nomira slimnīcā pēc kāju amputācijas, sirds un nieru darbības apstāšanās.

Salvadoras prezidents Fransisko Floress otrdien aicināja vairāk nekā miljonu ASV dzīvojošo salvadoriešu palīdzēt naudas vākšanā zemestrīces postījumu likvidēšanai.

Komasagvas pilsēta zemestrīcē tika pilnīgi nopostīta, lai gan ir ziņots, ka tur gājuši bojā tikai seši cilvēki. Izsalkušie iedzīvotāji drūzmējās ap ASV armijas helikopteriem, kas atveda pārtiku, ūdeni un medikamentus.

"Mums ir tikai Dievs un helikopters, kas atved pārtiku," sacīja viena izdzīvojusī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!